Rendezvény

2018.03.19. 15:38

Másodszor is Gamer Expo Zalaegerszegen

Másodszor lesz Gamer Expo a sportcsarnokban. A számítógépes játékokat fókuszba helyező hétvégi rendezvény célközönségét a gyerekek és a fiatalok alkotják.

Jóna István

Fotó: Jóna István/Zalai Hírlap

A rendezvényt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a fejlesztések, az 5G hálózat kiépítése és az informatikát népszerűsítő események vonzóbbá teszik városunkat a fiatalok számára. Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője, a rendezvény főszervezője a Gamer Expo kínálatáról beszélt. Március 24-én a Youtuber&Gaming Day keretében népszerű hazai youtuberek vesznek részt színpadi programokon, dedikáláson és fotózáson. Másnap, vasárnap Minecraft Day lesz, ami a kedvelt játék köré épül. A regionális rendezvényen az érdeklődők különféle szimulátorokon, VR szemüvegeken, számítógépeken, mobil- és videójátékokon próbálhatják ki a legújabb és egyben legkedveltebb, technikailag legmodernebb játékokat.

Bánhegyi Péter, Balaicz Zoltán és a városmarketing képviseletében Horváth Szilárd a sajtótájékoztatón Fotó: Jóna István/Zalai Hírlap

A versenyek, a rengeteg újdonság és akció mellett a nagyszínpadon szakmai előadók szólalnak meg. A Mozdulj Gamer program arra buzdítja a számítógépek előtt ülő kicsiket és nagyokat, hogy a virtuális teret egy időre otthagyva a valóságban is játszanak egy jót.

A Gamer Expo folytatja a PlayIT Show hagyományait, jótékony célja is van. Az idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának gyűjtenek játékokat, színezőket, készségfejlesztőket, ceruzákat, filctollakat. Így szeretnének örömet szerezni azoknak a gyerekeknek, akik a kórházban töltik a húsvéti ünnepeket. A rendezvény a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban mindkét napon 10-18 óra között várja az érdeklődőket.

A tájékoztató végén bejelentették: ZTE eSport Klub néven, Babodi Dávid vezetésével létrehoztak egy egyesületet, melynek célja Zalaegerszeg játékos közösségének összefogása. Az új egyesület a Gamer Expón toborzót is szervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában