Új e-töltőállomás három helyszínen

2018.09.19. 11:00

Már lehet tölteni az elektromos autókat Nagykanizsán

A dél-zalai város három pontján alakít ki e-töltőállomást az e-Mobi Nonprofit Kft. A HSMK Színház utcai parkolójába és a Hevesi Sándor Általános Iskola mellé telepített egy-egy 22 kW-os e-töltőpont már elkészült, míg az ipari park bejáratánál egyelőre tábla jelzi, hogy hamarosan itt is lesz majd lehetőség az elektromos autók töltésére.

Pásztor András

HSMK mögötti parkolóban kialakított töltőállomást egyszerre ketten is igénybe vehetik Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint megtudtuk: a töltőállomásokat szerte az országban, így Nagykanizsán is a 100 százalékos állami tulajdonban lévő e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. alakítja ki, miután egy 2015-ös kormányhatározatban elfogadták a Jedlik Ányos Terv végrehajtását, ami többek között az elektromobilitás hazai elterjesztését, illetve az állami elektromos töltőinfrastruktúra kiépítését célozza.

– Az önkormányzat az érintett területeket az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ingyenes használatába adta, ám az üzemeltetéssel nem a város, hanem a társaság foglalkozik – tudtuk meg Tárnok Ferenctől, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási és városfejlesztési csoportvezetőjétől.

HSMK mögötti parkolóban kialakított töltőállomást egyszerre
ketten is igénybe vehetik Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A környéken egyébként nem ez az első elektromos töltőállomás, augusztus végén Zalakaroson, a Tourinform iroda előtti parkolóban is üzembe helyeztek egy eszközt, illetve – mint arról tavaly év végén beszámoltunk – Sormáson az István Parkhotel és Étterem parkolójában is kialakított a Tesla egy elektromos töltőállomást, jóllehet itt egyelőre csak az autógyár modelljeit lehet feltölteni.

Nagykanizsa egyébként tudatosan készül az elektromos autók elterjedésére, sőt lehetőségeihez képest segíti is a folyamatot. Egy tavaly elfogadott helyi rendelet értelmében ugyanis a zöld rendszámmal ellátott elektromos autók ingyenesen parkolhatnak a város egész területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában