Látogatás a megyeszékhelyen

2018.06.18. 16:34

Közgyűjteményi dolgozók találkozója Zalaegerszegen

Az Országgyűlési Könyvtár és a Fővárosi Levéltár dolgozóinak 18 fős csoportja ismerkedett hétfőn Zalaegerszeggel, valamint a Göcseji Múzeum és a Göcseji Falumúzeum értékeivel és fejlesztési terveivel.

Magyar Hajnalka

A vendégeket Béres Katalin főmuzeológus kalauzolja a Deák téren, Farkas Ferenc Fiatalok című szobránál Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A vendégek meglátogatták Németh János Kossuth-díjas keramikusművész állandó kiállítását, a belváros nevezetességeit, majd baráti találkozón vehettek részt a falumúzeumban. A Markója Szilárd könyvtárigazgató, valamint dr. Kenyeres István főigazgató, főlevéltáros által vezetett küldöttség az egerszegi közgyűjtemények munkatársainak májusi látogatását viszonozta. Akkor a megyei könyvtár, a levéltár és a Göcseji Múzeum összesen mintegy ötven dolgozója vehetett részt szakmai látogatáson a Parlamentben. A fővárosi közgyűjtemények és a múzeum kapcsolatát a Hungaricana nevű digitális közgyűjteményi portál elkötelezett fejlesztése és gazdagítása is erősíti.

A vendégeket Béres Katalin főmuzeológus kalauzolja a Deák téren, Farkas Ferenc Fiatalok című szobránál Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában