Nehéz időszakban tanultak

2018.09.18. 10:00

Ilyen volt diáknak lenni az '56-os forradalom idején – Találkoztak a közgazdasági technikum egykori tanulói

A hét végén tartott érettségi találkozót az az osztály, amelynek tagjai 1954–1958 között tanultak a megyeszékhelyi közgazdasági technikumban.

Arany-Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az iskola utódja a Csány László Szakgimnázium. A hatvan évvel ezelőtt végzettek és a szervezők nevében Kauzli Józsefné Marika elmondta: könyvelést, gyors- és gépírást, levelezést, statisztikát tanult. Nehéz időszakban volt középiskolás, hiszen tanulmányaik közepére esett az ’56-os forradalom, ami után a tanárok és a diákok egy része is disszidált, de érkezett Budapestről kitiltott tanár házaspár, akik angol nyelvet tanítottak.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Új osztálytársakkal is gyarapodtak, amikor a Hortobágyra kitelepítettek hazajöhettek. A harminc végzett tanulóból tizenketten érkeztek a 60 éves találkozóra, s jelen volt két tanáruk is. A 91 éves dr. Tóth Endre és Fazekas Gábor jelenlétében idézhették fel a diákéveket. A társaság eleinte tíz-, majd ötévente rendezett találkozót, ám a korukra való tekintettel legközelebb két év múlva szeretnének együtt emlékezni a fiatalságukra, a közös évekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában