Új stég és kemence épült

2018.09.19. 12:00

Huszonöt éves a 250 tagot számláló Gyenesdiási Horgász és Vízisport Egyesület

Jelentős önkéntes munkával megújult a nyáron a Gyenesdiási Horgász és Vízisport Egyesület diási horgásztanyája. A hétvégén avatták fel.

Góth Imre

Séta az 55 méter hosszú parti stégen Fotó: Góth Imre

A település legrégebbi egyesülete idén ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát. A jeles évfordulóval egy időben új elnökség kezdte meg a munkáját tavasszal. Mint Gombos József elnök elmondta, nagyon hálásak az elődöknek, akik értékes munkát végeztek. Idén ugyanakkor szükségessé vált a villamos hálózat megújítása. Meglévő értékeik védelme érdekében kamerarendszert telepítettek, ami már sikeresen üzemel. Sok munkával 55 méter hosszan parti stéget építettek ki, lehetővé téve a horgászcsónakok kulturált megközelítését magas vízállás mellett is.

Séta az 55 méter hosszú parti stégen Fotó: Góth Imre

Örömmel próbálták ki az elkészült kemencét, a sült csülök mindenkinek elnyerte a tetszését. A településen legnagyobb tagsággal rendelkező, 250 fővel működő egyesületben remélik, hogy gyakran lesz alkalmuk leülni a szép környezetben és terveikről is beszélgethetnek majd egymással, így például további stégek és a hozzájuk tartozó hidak megújításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában