Az átadásokat egybekötötték a szüreti ünneppel

2018.09.19. 07:00

Bölcsődét építettek és falukaput avattak Cserszegtomajon

Bölcsődét és falukaput avattak a hétvégén Cserszegtomajon, a létesítmények átadását a szüreti ünnepség hétvégéjére időzítették.

Szabó Judit

Bartha Gábor polgármester, Szalai Klára óvodavezető, Papp Sándor kivitelező, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és dr. Varga Andrea járási hivatalvezető a bölcsődét avatja Fotó: Kocsis Zsuzsa

A településen az utóbbi időben évente 20-25 gyermek születik, ez, és a törvényi előírások tették szükségessé, hogy az eddig működő közös óvoda-bölcsőde helyett önálló bölcsődét létesítsenek.

– Az első elképzelés az volt, hogy az óvoda épületén belül, átalakításokkal, falbontásokkal hozzuk létre a bölcsődét, aztán úgy döntöttünk, hogy jobb lenne külön épületbe helyezni – mondta Bartha Gábor polgármester.

A szüreti felvonulás sem maradt el Fotó: Kocsis Zsuzsa

– Az óvoda udvarában működött eddig az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat, amelynek az épülete már mindenképpen felújításra szorult. Ezt alakítottuk át bölcsődévé, míg az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak egy új épület ad otthont, azt október 23-án avatjuk. A bölcsőde avatásán jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő és dr. Varga Andrea járási hivatalvezető. Az épület kialakítására közel 20 millió forintot költött az önkormányzat saját erőből. Bartha Gábor elmondta, azért is előnyös, hogy az óvoda közelében létesült a 8 férőhelyes bölcsőde, mert így egy helyen vannak a nevelési intézmények. Cserszegtomajon falukaput is avattak a hétvégén.

Bartha Gábor polgármester, Szalai Klára óvodavezető, Papp Sándor kivitelező, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és dr. Varga Andrea járási hivatalvezető a bölcsődét avatja Fotó: Kocsis Zsuzsa

– Már tartoztunk a cserszegi falurésznek azzal, hogy rendbe hozzuk a legfontosabb bejáratát, amely meglehetősen elhanygolt képet mutatott. Működik ott egy benzinkút, nagy személy- és teherautó- forgalommal, emiatt az út sem volt jó állapotban, és orvosolni kellett a csapadékvíz- elvezetési gondokat – sorolta a polgármester.

– Más falurészekben már a korábbi években végeztünk hasonló fejlesztéseket, szép környezetet alakítottunk ki, hogy illendően fogadhassuk az érkezőket. Most Cserszegtomaj délkeleti bejárata került sorra, ahol egy jelképes kaput avattuk, átadtuk a bölcsődéhez hasonlóan önerőből megvalósított infrastrukturális beruházásokat. Itt is feltüntettük a település nevét és egy térképet is kihelyeztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában