Közlekedésfejlesztés

2018.06.18. 10:00

A nyári időszakban lezárják a Ady–Zrínyi kereszteződést Kanizsán

Hetek óta dolgoznak a szolgáltatók szakemberei az Ady utca első szakaszán, s mint megtudtuk: ez csak a kezdete az összehangolt közlekedésfejlesztési programnak, ami rövidesen a Zrínyi és a Hunyadi utcát is érinti majd. Mindez azt is jelenti, hogy a nyári időszakban az autósok forgalmi rend változásokra számíthatnak.

Pásztor András

Az Ady utca első szakaszán már elkezdődött a közművek cseréje Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A kanizsai önkormányzat 2018 nyarától jelentős útfelújításokat tervez. A Közlekedésfejlesztés Nagykanizsán című projekt a Miniszterelnökség Területei Infrastrukturális Fejlesztés előirányzatából valósul meg. A közel kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból utak, járdák, újulnak meg városszerte. A húsz helyszínt érintő beruházás-sorozat kivitelezése hamarosan elkezdődik és várhatóan év végéig be is fejeződik.

– A projekt megvalósításával párhuzamosan a közműszolgáltatók is végeznek fejlesztéseket a város közterületein – említette Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. – A beruházások között olyan közös helyszínek is szerepelnek, ahol az önkormányzat és a közműszolgáltatók egyaránt terveznek felújításokat. Éppen ezért a munkálatok időbeli összehangolására nagy hangsúlyt fektettünk. Ennek érdekében a munkálatok megtervezése folyamatos egyeztetéseket követően történt, amelyen részt vettek az önkormányzat és a közműszolgáltatók, tervezők, illetve a kivitelezők képviselői egyaránt.

Az Ady utca első szakaszán már elkezdődött a közművek cseréje Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint megtudtuk: a felújítások összehangolása érdekében átfogó forgalomtechnikai terv készítése is folyamatban van, ebben kerülnek meghatározásra – az egyes konkrét fejlesztések esetében – az ideiglenes forgalomkorlátozások.

– Az első ütemben a Zrínyi– Ady–Hunyadi utca felújítása kezdődik el – folytatta az ügyvezető. – Az előbb említett három területen az E.ON Közép- Dunántúli Gázhálózati Zrt., a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., és a Területi Infrastrukturális Fejlesztést kivitelező cég szakemberei közösen dolgoznak majd, ami nyilván okoz némi fennakadást a közlekedésben. A szakemberek véleménye szerint műszaki szempontból mindenképpen indokolt lesz az Ady–Zrínyi csomópont lezárása, amelyet a nyári iskolai szünet alatti időszakban terveznek megoldani. Természetesen arról, hogy az autósok és a gyalogosok merre közlekedhetnek majd, illetve, hol lesznek lezárások, elterelések, részletes tájékoztatást adunk – mondta Rodekné Hederics Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában