1954-ben nyitotta meg kapuit

2024.05.13. 17:30

Jubileumot ünnepelt a zalaegerszegi Radnóti-óvoda

Kisebb város, több ezer gyermek második otthona volt az évtizedek során az egerszegi Radnóti-óvoda, amely hetven éve, 1954-ben nyitotta meg kapuit. A jubileumról hétfőn ünnepségen emlékeztek meg.

Arany Gábor

A jubileum alkalmából műsort adtak a vendégeknek

Fotó: Pezzetta Umberto

Meg kell adni a tiszteletet azoknak az embereknek, akik annak idején mertek álmodni, létrehoztak egy olyan óvodát, amely betöltötte feladatát, és még nagy jövő előtt áll. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg beszédében, majd a jubileum alkalmából átadta az önkormányzat által kibocsátott kitüntető oklevelet, ily módon is megköszönve az elmúlt hét évtized lelkiismeretes, gyermekközpontú, elhivatott munkáját.

jubileum
Balaicz Zoltán, Biró Veronika és Gecse Péter a jubileumi ünnepségen
Fotó: Pezzetta Umberto

A vasútállomás szomszédságában, a Páterdomb nyugati szélén felépített gyermekintézmény 1954-ben nyitotta meg kapuit, először három csoporttal működve. Erről Biró Veronika, a Zalaegerszegi Belvárosi II. Számú Óvoda vezetője beszélt érdeklődésünkre. A létszám növekedése miatt a hetvenes évektől már négy csoportot alakítottak ki. Több éven át kihelyezett csoportjuk is működött a Béke ligeti iskolában. Napjainkban megint három csoportban foglalkoznak a gyerekekkel. Az első nagyobb felújítás a megnyitás után bő negyedszázaddal kezdődött el, a tetőszerkezet, illetve a fűtési rendszer rekonstrukciója zajlott le. Újabb két évtized elteltével megtörtént a külső szigetelés, a nyílászárók cseréje. Később beépítették a tetőteret, fejlesztő-, illetve tornaszobát alakítottak ki, létrehozták a sókuckót. További korszerűsítésként modernizálták a világítást, napelemek kerültek a tetőre.

Az udvaron KRESZ-park, sportpálya ad lehetőséget mozgásra, a biztonságos közlekedés elsajátítására, sorolta az óvodavezető. Szólt arról is, hogy az óvodában kiemelt feladat az egészséges életmódra, a környezettudatosságra nevelés.

Műsort is adtak a jubileum alkalmából

A jubileum alkalmából műsort adtak a vendégeknek, visszaemlékezésekkel idézték fel az eltelt évtizedeket.

Az ünnepséget követő fogadáson köszönetet mondott munkájukért az óvoda dolgozóinak Gecse Péter alpolgármester, aki a városrész önkormányzati képviselője 2010 óta. Hangsúlyozta: az intézmény közössége meghatározó szerepet tölt be a páterdombi városrész életében. Nincs olyan rendezvény Páterdombon, amelyről hiányoznának, ezzel erősítve a városrész lelkületét, emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában