A városban közösen eltöltött diákévekre fogja emlékeztetni őket

2024.04.11. 13:33

Végzősök fája Zalaegerszegen: sárga virágú vadgesztenyét ültettek - videó

Idén egy sárga virágú vadgesztenyét ültettek a végzős diákok a zalaegerszegi Béke ligetben. A faültetés 2018 óta hagyomány, a diákönkormányzat javaslatára honosodott meg.

Antal Lívia

A végzősök fája mellett (b-j) Balaicz Zoltán polgármester és Tasnádi Fanni diák polgármester.

Fotó: Fehér Márk

A város középfokú iskoláiból 3-3 ballagó diák vett részt a faültetésen.

Fotó: Fehér Márk

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a fiatalokat arra biztatta, hogy merjenek álmodni. Őrizzék meg a 2024-es esztendő, a záróvizsgák emlékét, és időnként térjenek vissza fájukhoz.

Számomra a gimnáziumi évek befejezése az öntudatra ébredést jelentette így a felnőtté válás küszöbén, abban az értelemben, hogy én vagyok, ez vagyok én. Persze még egyáltalán nem akartam felnőtté válni, hiszen végzősként még oly messzinek tűnt a megfoghatatlan jövő. A jelen ölelt körül, a barátok, az osztálytársak, s igen, a közelgő érettségi izgalma. A barátság aranyfonala kötött össze bennünk, akkor biztos voltunk benne, hogy örökre. Nagyon is rendben volt ez így. Azt kívánom a végzős diákoknak, hogy őrizzék meg magukban gyermeki énjüket. Az önfeledt örömet, a világ jó, bármit megtehetek érzést, a ballagás napjának minden rezdülését, amelyből, bármi is történjen életük során, mindig lehet majd meríteni.

Fotó: Fehér Márk

Tasnádi Fanni diákpolgármester úgy fogalmazott, számára megható a faültetés, mert ezáltal olyan emlékeket hagynak itt, amelyek itt maradnak, és jó lesz majd ide visszatérni. Bárhova is viszi őket az élet, Zalaegerszegre, a városban közösen eltöltött diákévekre fogja emlékeztetni a fa mindnyájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában