Beszámolókat fogadtak el

2024.04.25. 15:05

Ülésezett a képviselő-testület Lentiben

Több szervezet, helyi intézmény tevékenységéről szóló beszámolót is tárgyalt a képviselő-testület Lentiben szerdai önkormányzati ülésén.

Korosa Titanilla

Dr. Fekete Zoltán (középen) a helyi intézmények éves beszámolóit ismertette, mellette balról Ferenczi Róbert, jobbra Czigány Ádám

Fotó: Korosa Titanilla

Elsőként a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta és fogadta el a testület. Gáspár Lívia önkormányzati képviselő a parancsnokság munkájával kapcsolatban kiemelte, hogy az általános feladatokon túl nagy hangsúlyt fektetnek a lakossági tájékoztatásra, illetve fogadják a diákokat, akik akár a tűzoltóságon is teljesíthetik a közösségi szolgálatot.

Gáspár Lívia a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elmúlt évi tevékenységéről szólt az ülésen, mellette Héra József, Kiss Tamás és Vatali Ferenc képviselő
Fotó: Korosa Titanilla

Elfogadták a Volánbusz Zrt. tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját is, melyből kiderült, hogy a 2022-es adatokkal összehasonlítva az utasszám, valamint az utaskilométer csökkent, melynek egyik oka a tényleges utasvesztés volt. A helyközi állományú autóbuszok megújulása a helyi ellátásban is a szolgáltatási színvonal növekedését eredményezte. A menetrend szerint indított járatok száma 10051 darab volt, a szolgáltató hibájából 67 esetben fordult elő járatkiesés, járatkimaradás 102 esetben. A saját hibás járatkimaradások száma tavaly csökkent az előző évihez képest, baleset nem történt, s panasz sem érkezett az utasoktól.

Tárgyalta még a testület a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, a Kolping Gondozási Központ tavalyi beszámolóját, valamint a gyermekvédelmi és gyermekétkeztetési feladatok ellátásáról, illetve a lakóhelyi környezet állapotának alakulásáról szóló tájékoztatót is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában