Megtisztították a várost

2024.04.25. 15:04

Több százan csatlakoztak a Teszedd! akcióhoz Lentiben

Idén immár 10. alkalommal csatlakozott Lenti városa az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szervezésében meghirdetett „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” szemétszedési akcióhoz.

Korosa Titanilla

A polgármesteri hivatal munkatársai is elindultak a reggeli tájékoztatást követően összegyűjteni a hulladékot a számukra kijelölt területen, balról Horváth László polgármester

Fotó: Korosa Titanilla

A felhívásra jelentkezőket csütörtökön fél 9-re várták a rendezvénytérre, ahol Horváth László polgármester mondta el a szükséges tudnivalókat a résztvevőknek. A város vezetője arról is tájékoztatott, hogy a településről összesen 19 csoport jelentkezett a hulladékgyűjtésre, 166 felnőtt és az oktatási intézményekből jelentkező több mint 800 tanuló az intézményük területén is összeszedik a szemetet. Az akció délután fél 3-ig tartott, ez idő alatt a résztvevők a nekik tetszőleges időpontban gyűjthették a TeSzedd! feliratú zsákokba az olyan háztartási jellegű, kézzel, kesztyűben összeszedhető hulladékot, amely nem veszélyezteti a testi épséget és egészséget.

A Szépkorúak Civil Szervezetének tagjai is részt vettek a városi szemétgyűjtésen, középen Horváth László polgármester 
Fotó: Korosa Titanilla

A korábban megszokottak szerint a szervezők felosztották a város egyes területeit a jelentkező csapatok között, a résztvevő helyi intézmények dolgozói munkahelyük környékét tették rendbe. Minden területen a kijelölt pontokra elhelyezett hulladékgyűjtő zsákokat az akció végén a hulladékkezelő cég munkatársai szállították el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában