A városfejlesztés eredményei és rendhagyó irodalomóra

2024.04.11. 19:30

Tavaszi szemeszter a zalaegerszegi Senior Akadémián

Zalaegerszeg elmúlt évekbeli történéseit és megvalósult beruházásait ismerhették meg Balaicz Zoltán polgármester előadásában a Senior Akadémia nyugdíjas hallgatói, akik április 11-én, a magyar költészet napján rendhagyó irodalomórán is részt vehettek. A 2023/24-es tanév tavaszi szemeszterének első előadási napját  a hagyományokhoz híven a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ nagyelőadójában tartották.

Antal Lívia

Hallgatóság a Senior Akadémia tavaszi szemeszterén

Fotó: Pezzetta Umberto

A város idősügyi tanácsa nevében Balaicz Zoltánné, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nyelvi és Felnőttképzési Iroda irodavezetője, a Senior Akadémia koordinátora köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy április 15-vel kezdődően négy klubfoglalkozáson többek között gyógytornán, játékos agytornán és társastáncon vehetnek részt. Erről részletes információt kaphatnak a Senior Akadémia Zalaegerszeg Facebook-oldalán. Bármely kérés, kérdés esetén ezen a közösségi oldalon üzenetet is tudnak küldeni a szervezőknek.

A folytatásban Balaicz Zoltán évértékelőjét hallhatták-láthatták vetítettképes előadásban. Zalaegerszeg polgármestere beszélt a koronavírus-járvány, majd a háború okozta nehézségekről, az energiaválság kezelését szolgáló önkormányzati intézkedésekről, amelyek többek között a kulturális intézmények nyitvatartását tették lehetővé. A polgármester a gazdaságfejlesztés eredményeit szóba hozva említést tett a járműipari tesztpálya vonzásaként betelepülő nagyvállalatokról, az ötezer új munkahely létesítéséről, a város iparűzési adóbevételének nagy mértékű növekedéséről. Megemlítette az oktatási és nevelési intézmények, valamint a város ikonikus épületeinek felújítását, utak, járdák, parkolók rekonstrukcióját, a zalaegerszegiek és idelátogatók rendelkezésére álló széles programkínálatot.

A magyar költészet napján rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Ilona Katalin, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanára, aki József Attila költő életének és munkásságának érdekességeit mutatta be a Senior Akadémia hallgatóinak. A magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának verseiből Rékasi Károly színművész adott ízelítőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában