Zala vármegyei döntőt rendeztek a VOKE művelődési házban

2024.04.08. 13:00

Nyugdíjasok művészeti csoportjainak versenye

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban rendezték meg pénteken a XIV. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? és Népek tánca, népek zenéje fesztivál Zala vármegyei elődöntőjét.

Benedek Bálint

A versenyzők több kategóriában indultak: vers-próza, néptánc, népdalkör, kórus, szóló ének, egyéb tánc, népi játék

Fotó: ZH

A vendégeket Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője és Vadaszán Aurélia, a szervező Hontravel Kft. ügyvezetője köszöntötte. A produkciókat háromtagú szakmai zsűri bírálta el. 

Fotó: ZH

A zsűri elnöke, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület pedagógiai életműdíjasa, Tóthné Döme Mária, Makó díszpolgára, a Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje, magyar szakos tanár, néptáncpedagógus volt. 

Fotó: ZH

A versenyzők több kategóriában indultak: vers-próza, néptánc, népdalkör, kórus, szólóének, egyéb tánc, népi játék. Az elődöntőre 37 fellépő nevezett a vármegye szinte minden térségéből (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Bocska, Alibánfa, Babosdöbréte, Bázakerettye, Zalaszentbalázs, Gellénháza, Surd, Keszthely, Babócsa, Hévíz, Felsőrajk, Németfalu, Sármellék, Somogyudvarhely, Galambok). A szakértők alkotta zsűri a színpadi jelenlét alapján döntött arról, hogy ki juthat a hajdúszoboszlói döntőbe. A helyezetteket később, levélben értesítik.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában