Szépíti a faluképet

2024.04.07. 07:00

Megújult buszfordulót avattak Pusztaapátiban

Szombaton felavatták Pusztaapátiban a település központjában található, nemrégiben felújított buszfordulót.

Korosa Titanilla

A buszforduló avatásán koccintott a fejlesztésre Némethné Varga Anita és Vigh László Pusztaapátiban

Fotó: Korosa Titanilla

Az eseményen Némethné Varga Anita polgármester elmondta, hogy az Akácos út 34. számon lévő buszforduló megújítását a Magyar falu program egyik kiírásán elnyert közel 8 millió forintból finanszírozták. 

A kivitelezést végző Vasi Aszfalt-Gép Kft. munkatársai a jelenlegi nyomvonalon 54 méter hosszban 5 m szélességben aszfaltozták a fordulót. A  burkolat mellé 1-1 m szélesen nemesített padka készült. A buszváró elé 15 m hosszban és 2 m szélességben térköves peront építettek ki.  Hozzátette, hogy a helyi önkormányzat faültetéssel és virágedények kihelyezésével csinosította a területet, valamint az itt található szoknyás harangláb karbantartási és festési munkálatait is elvégezték. Ezzel megszépült, újjáépült a falu központja, ami nagyban javítja a településképet. 

Részt vett az eseményen Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is, aki a Magyar falu program céljairól szólt. Mint mondta: 10 évre tervezték, s ez idő alatt a falvakban minden utat, járdát, közintézményt megújítanak. Pusztaapátiban szükség volt a buszforduló, illetve a faluközpont megújítására, erre kereste már az önkormányzat a lehetőséget, s most a faluprogram által megvalósulhatott ez az infrastrukturális beruházás. Hozzátette, hogy a polgármester a gondos gazda szemével nézi a települést, a buszforduló felújításával együtt a környezet szépítésére és a harangláb rendbe tételére is odafigyelt. Arról is beszámolt, hogy nemrég 18 millió forint értékben nyerte el falubuszt Pusztaapáti önkormányzata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában