A város bérlakásokkal is segítene

2024.04.16. 11:30

Kórház: szülész-nőgyógyász szakorvosokat várnak Keszthelyen

Keszthely akár önkormányzati bérlakásokkal is segítené a város kórházában munkát vállaló szülész-nőgyógyászokat.

Péter B. Árpád

A járóbetegeket továbbra is fogadják, s elvégzik az egynapos beavatkozásokat is

Fotó: Keszthelyi Kórház

Ezt jelentette be Manninger Jenő polgármester, miután a Keszthelyi Kórház közölte:

április 19-től átmenetileg szünetel az intézményben a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. A járóbetegeket továbbra is fogadják, s elvégzik az egynapos beavatkozásokat is.

Az intézkedés oka az orvoshiány. Erre reagálva Manninger Jenő polgármester azt mondta: mivel a meghirdetett státuszokra nem jelentkezett elegendő számú doktor, ezért Keszthely, ösztönzésként azt ajánlja: önkormányzati bérlakásokat biztosít a jelentkező szakembereknek.

A helyhatóság közleményében az is olvasható: „a kórház működtetése nem a városhoz tartozik”, ezért Manninger Jenő – Nagy Bálint országgyűlési képviselővel együtt – az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult segítségért, hogy mielőbb legyen ismét szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Keszthelyen.

A péntektől érvényes rend szerint Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár és Zalaszabar lakóit a Kanizsai Dorottya Kórházban, az ellátási körzethez tartozó többi zalai település lányait, asszonyait – Balatongyöröktől Zalaszentgróton át Zalaszentlászlóig – a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban látják el. Az eddig Keszthelyhez tartozó, 12 Veszprém megyei településen élőket Ajkán, a somogyiakat pedig Kaposváron fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában