Fejlesztés

2024.04.08. 14:30

Kommunális eszközöket vásárolnak

Az önkormányzati zöldterületek karbantartásához szükséges eszközök vásárlására nyert több mint négymillió forintot a Magyar Falu Program 2024. évi pályázatán Muraszemenye önkormányzata. A támogatásként megítélt összegből fűnyíró traktort, illetve két nagy teljesítményű damilos fűkaszát vásárol a település.

Gyuricza Ferenc

A községben folyamatosan odafigyelnek a közterületek gondozására

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Stropka Józsefné polgármester számolt be lapunknak. Elmondta: a tulajdonukban lévő kommunális eszközök már olyan rossz műszaki állapotban vannak, hogy a csere nem halogatható tovább, ezért döntöttek úgy, hogy kihasználják a Magyar Falu Program pályázati lehetőségét, és benyújtják igényüket az eszközvásárlási támogatásra.

– Rengeteg a zöldterületünk, amelynek gondozása nagy terhet ró az önkormányzatra – magyarázta a polgármester. – Muraszemenye négy településrészből áll, ezek belterületeit egy vonzóbb falukép érdekében folyamatosan igyekszünk gondozni, karbantartani, virágosítani. Emellett ott van a két temetőnk, illetve a településrészek közötti külterületek, ahol az út melletti területek szintén adnak bőven feladatot az önkormányzat által foglalkoztatott munkásoknak. A megvásárolni kívánt eszközök nélkülözhetetlenek ezen feladatok elvégzéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában