Nyitott műhelygalériák napja a tavasz jegyében

2024.04.09. 12:30

Kikeleti hangulat a gébárti alkotóházban Zalaegerszegen

Kiállításmegnyitó, népi kézműves játszóházak és termelői piac várta vasárnap délután a családokat, érdeklődőket a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház programján. A Tavaszi Nyitott Műhelygalériák Napja a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéje programsorozatának keretében valósult meg.

Mozsár Eszter

Mecséri Cecília ezúttal nem hímzést oktatott, hanem a rozmaringos sütemény készítését mutatta meg

Fotó: Mozsár Eszter

A program tárlatmegnyitóval kezdődött, a jurta melletti időszaki kiállítótérben a házban működő négy ASzakkör – békési hímzés, gyertyakészítés, bútorfestés és nemezelés – termését mutatja be az április végéig látogatható válogatás.

Az alkotóház emeletén játszóház és kistermelői vásár várta az érdeklődőket. Mecséri Cecíliával egy különleges finomságot próbálhattak ki az érdeklődők, ugyanis rozmaringgal ízesített keksz sült a sütőben. A tésztára horgolt terítő segítségével került a nyomat. Pozvai Andrea közreműködésével méhviasz gyertyát lehetett készíteni, Simonné Dávid Anita mellett textiljátékok, köztük pillangók születtek. Ugyancsak pillangót, szitakötőt fűztek gyöngyből Schulcz Béláné népi iparművész asztalánál, míg Prokné Tirner Gyöngyi irányításával poháralátéteket festettek. A rendezvény vidám hangulatban zárult, Kiss-Molnár István néptáncpedagógus, az intézményegység-vezetője tanított néptáncot az arra vállalkozóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában