A grúz gasztronómiát mutatják be

2024.04.03. 19:00

Keszthely város napi programjára az ázsiai országból is érkeznek vendégek

Idén grúz vendégek is érkeznek június első hétvégéjén Keszthely születésnapjára.

Péter B. Árpád

A város napjára grúz vendégek is érkeznek Keszthelyre, erről egyeztetett Manninger Jenő és Tamara Liluashvili

Fotó: Belovári András

Ez is szóba került Manninger Jenő polgármester és Tamara Liluashvili, Georgia – korábbi nevén: Grúzia – magyarországi nagykövetének keszthelyi találkozóján. A diplomata korábban is járt a Balaton fővárosában, most pedig már konkrét témákról egyeztetett házigazdájával.

Amint arról Manninger Jenő beszámolt, Keszthely város napi programját ezúttal grúz gasztronómia bemutató is gazdagítja, ami a remények szerint nemcsak a résztvevőknek okoz örömöt, hanem ezáltal a zalai település ismertebbé válik Georgiában, s egyre többen látogatnak majd el ide abból a térségből is.

A megbeszélésen szóba került az is, hogy Tamara Liluashvili közreműködésével tavaly októberben testvérvárosi megállapodást írt alá Manninger Jenő és Archil Chikovani, Batumi polgármestere, s ezt lépésről lépésre megtöltik tartalommal. A Fekete-tenger partján fekvő 150 ezres település Georgia második legnagyobb városa, forgalmas tengeri kikötővel, emellett a térség egyik kereskedelmi központja, ahol meghatározó a turizmus is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában