Köszönet a kiváló tanulmányi és sporteredményeikért

2024.04.11. 14:02

Jutalmazás: idén 150 végzős diákot ismertek el Zalaegerszegen - fotógaléria és videó

Kiváló tanulmányi és sporteredményeikért idén 150 végzős, érettségi és szakmai záróvizsgák előtt álló diák vehetett át oklevelet és jutalmat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott ünnepségen, amely Zalaegerszeg önkormányzata, a Zalaegerszegi Tankerületi központ, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum szervezésében valósult meg.

Antal Lívia

Kajári Attila adja át az elismerő oklevelet Szilágyi Dalmának. A háttérben Balaicz Zoltán.

Fotó: Fehér Márk

Az ünnepséggel, mint ahogy a végzősök fájának elültetésével Zalaegerszeg önkormányzata jelképesen a város teljes jogú polgáraivá fogadja azokat a diákokat, akik életük egyik legmeghatározóbb korszakának lezárásához, középiskolás éveik végéhez érkeztek. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, hogy 2024-ben 633 diák fejezi be tanulmányait Zalaegerszegen: 317-en állami gimnáziumokban, 74-en a Mindszenty-gimnáziumban érettségiznek. A technikumokban 229-en, a Béke ligeti iskolában pedig 13-an végeznek.

Évtizedek óta hagyomány a jutalmazási ünnepség

A polgármester kiemelte, hogy évtizedek óta hagyomány ünnepség keretében elismerni azon diákokat, akik tanulmányi éveik alatt sokat tettek iskolájukért és a városért. Zalaegerszeg joggal lehet büszke végzős diákjaira, hiszen nagyon sok kiváló eredmény született. Egy-egy név mellett akár húsz sikeres versenyt is megemlíthetnénk, hangsúlyozta.

 

A polgármester a dicséret és a méltatás mellett kitért arra is, hogy a következő hetek újabb kihívásokat hoznak számukra. Azt kérte, hogy szívben, lélekben tartsák magukat a felkészülés során. Vágjanak neki bátran a vizsgáknak, amelyekről visszatekintve kiderül majd, nem is volt olyan nehéz. Balaicz Zoltán végül sikeres helytállást kívánt a következő tanulmányok erőpróbáihoz, továbbá sikeres, boldog életet mindannyiuknak.

Az ünnepségen 150 végzős diákot szólítottak, iskolájuk és és felkészítő tanáraik megnevezésével a jutalom átvételére. A gimnáziumok és technikumok diákjainak Kajári Attila tankerületi igazgató, valamint Balaicz Zoltán polgármester adta át az okleveleket és az ötezer forintos könyvjutalmat. A rendezvényen Berkes Dániel és tanítványai adták a műsort.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában