Ajánló

2024.04.05. 08:30

Ezek a zalai programok várnak ránk a hétvégén

Zaol.hu

Április első hetében, egészen vasárnapig Tulipánfesztivál várja a keszthelyi Festetics-kastély látogatóit

Fotó: Varga Lívia

Tulipánfesztivál

Április első hetében, egészen vasárnapig Tulipánfesztivál várja a keszthelyi Festetics-kastély látogatóit. A hétvégi napokon is lesznek mesés és rejtélyes programok, játékos feladatok s történelmi játszóház. Szombaton 14 és 16 óra között grafikai workshopot szerveznek, amelyen saját tervezésű mintát lehet pólóra nyomtatni.

A Keszthely-fenékpusztai kiskastély is csatlakozott a Tulipánfesztiválhoz. Itt pénteken és szombaton 10:30-tól és 14 órától különleges tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a látogatók a cifraszűrök világával, vasárnap pedig 10 órától a Hungari Dzsebedzsi nevű program várja az érdeklődőket: egész nap autentikus török kávékat lehet kóstolni.

Összhangban

Összhangban címmel Lénárd Gábor, Balogh István Péter és Josef Hasenöhrl kiállítása nyílik pénteken 17 órakor a keszthelyi Balaton Színház Simándy termében. Közreműködik: Horváth Péter versmondó, Szita Gábor (szaxofon) és Hegedüs Gábor (zongora).

Jótékonysági est

Jótékonysági estet rendez a keszthelyi református gyülekezet a templom orgonájának felújításáért pénteken 19 órától a Balatoni Múzeumban. A műsort követően a Cool Party duó szórakoztatja majd az egybegyűlteket.

Hangfürdő

Szívem színes kertje címmel relaxációs hangfürdőre várják a családokat pénteken 17 órától Keszthelyen, a Fejér György Városi Könyvtárba. A foglalkozást – amelyre 10 év feletti gyerekeket és a szüleiket várják – Kőhalmi Ágnes zene- és művészetterapeuta vezeti.

Szélkergetők

Családi programok várják pénteken és szombaton az érdeklődőket Hévízen, az egregyi múzeumkertben, mindkét napon 15 órától. A látogatók találkozhatnak Terbe János ipari formatervezővel is, akinek vezetésével papírsárkányt építhetnek és reptethetnek szombaton délután. A Szélkergetők fesztivál első napján DJ Belo, másnap pedig a The Carbonfools lép fel.

Kiállítás

Hosszú Ignácné festményeiből rendezett kiállítás nyílik pénteken 17 órától a gyenesdiási községházán. A tárlatot dr. Cséby Géza irodalomtörténész nyitja meg.

Városismereti séta

Városismereti séták indulnak a Keszthely a fasorok városa című programban. Az első alkalomra szombaton 15 órára várják az érdeklődőket a Fő téri Szentháromság-szoborhoz.

Kolbásztöltő verseny

Pacsán szombaton 10 órától kolbásztöltő versenyt és kulturális programot szervez az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdaköre a helyi civil szervezetekkel karöltve a Kiss Dénes Városi Könyvtár udvarán. Az eredményhirdetés után fél kettőkor pacsai tánccsoportok lépnek fel, majd 500 almafát osztanak ki a helyi családoknak. A műsor végén a Zalaapáti Boróka Néptáncegyüttes lép színpadra.

Bábszínház

Zalaegerszegen, a Griff Bábszínházban szombaton 17 órakor tartják az Állatságok, avagy ilyenek az állatok? című új darabjuk bemutatóját.

Az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló, szavak nélküli, absztrakt előadásban az állatvilág karakteres alakjait vonultatja fel a társulat Camille Saint-Saëns klasszikus és Boros Csaba kortárs programzenéjére, Győrfi Csaba rendezésében.

Alkotóházak Hétvégéje

A zalaegerszegi Gébárti Alkotóházban április 5-7. között várják az érdeklődőket műhelyfoglalkozások és kiállítások az Alkotóházak Hétvégéje országos programsorozatban. Vasárnap 14 órától a Tavaszi Nyitott Műhelygalériák Napján az Aszakkörön készült alkotásokból, valamint Schulcz Béláné gyöngyfűző munkából nyílik kiállítás, miközben számos műhelyfoglalkozást tartanak. A programot táncházzal zárják.

Könyvbemutató

Pénteken 16 órakor D. Bencze Erzsébet Máglyák a horizonton című kötetét mutatják be Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi

Könyvtárban. Közreműködik Pap Lujza színművész és Takáts Eszter dalszerző. A szerzővel Turbuly Lilla író beszélget.

Régészeti játszóház

Április 6-án, szombaton 14 órától a családi délután programsorozat keretében régészeti játszóház lesz Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban. A résztvevők csontvázat tárhatnak fel, őskori kultikus agyagtárgyat készíthetnek, textilre festhetnek őskori motívumokat, és papírmakett készítésével megismerkedhetnek a középkori templomok felépítésével.

Koncert 

Április 6-án, szombaton 19 órakor az Anima Musicae Kamarazenekar vonós kvintettje ad koncertet Zalaegerszegen, a Korona Szalonban. A műsorban Mozart, Haydn, Dvořák, Csajkovszkij, Debussyés Britten művek lesznek hallhatók.

Boldog Brenner Jánosra emlékeznek

Április 5-én, pénteken 17 órakor a Petőfi Kulturális Program keretében a nagylengyeli Kis Göcseji Kincsesházban filmvetítéssel egybekötött előadást tartanak az egykori rábakethelyi káplán, Boldog Brenner János atya életéről. Azt követően Kovács József gellénházi plébános a szomszédos Boldog Brenner János-kápolnában tart szentmisét.

Folklórgála 

Szombaton Balatonmagyaródon Régiós Folklór Gálát és a Kendermagos Dalkör 10. jubileumát rendezik meg a művelődési házban 15 órától. A rendezvényen dalkörök és néptánccsoportok lépnek fel a vármegyéből és a határon túlról.

Répafőző fesztivál

Szombaton Nagykanizsán, Miklósfán rendezik meg a 22. Répafőző fesztivált a Mindenki Házában. A rendezvény megnyitóját 15.15-kor tartják, majd kulturális műsor kezdődik. Ezután lesz az eredményhirdetés és a Kanizsai Fiatalok Közösségének műsora, majd utcabál. A fesztivál egyben gasztronómiai seregszemle is, a répafőző versenyre három kategóriában lehet nevezni, az ételmintákat a verseny napján lehet leadni 11 és 14 óra között.

Évfordulós ünnep

Nagykanizsán szombaton ünnepli 40. évfordulóját a Magvető Közösség. A program 16 órakor kezdődik a Jézus Szíve-templomban.

Párlatokat díjaznak

Szombaton Sormáson tartják 16.30 órai kezdettel a VI. Pannónia Párlatverseny és a II. Pyrus Master díjkiosztó gálaestjét az István Fogadóban.

Borverseny

Szombaton rendezik Gutorföldén a hagyományos borversenyt a művelődési házban 17 órai kezdettel.

Bérmálás és avatás

Vasárnap Zalakaroson a helyi Isteni Irgalmasság-plébánia fennállásának tizedik évfordulójáról emlékeznek meg. A 10 órai szentmisében Varga László kaposvári megyéspüspök a bérmálás szentségét szolgáltatja ki a fiataloknak, majd a szentmise végén megáldja a hívek és támogatók adományából elkészült kültéri keresztutat.

Filmklub

Csonkahegyháton, a faluházban a Petőfi Program által támogatott filmklub keretében pénteken 18 órakor Csupó Gábor Pappa Pia című romantikus zenés vígjátékát mutatják be.

Horgászverseny

Pusztaszentlászlón szombaton feeder halfogó versenyt szervez a helyi Haladás Horgász Egyesület. A program 6.30-kor kezdődik a regisztrációval, a horgászat 9 és 14 óra között zajlik, az ünnepélyes eredményhirdetést pedig várhatóan 15 órakor tartják.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban pénteken 20.30-tól a Csaknekedkislány, majd a Bohemian Betyars ad koncertet. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban pénteken 21 órától a hazai hip-hop színtér egyik új felfedezettje, Pogány Induló, valamint VZS, Jauri és Koósz Milán lép fel. A Mama Africában szombaton Nigel Stately és Andy Sole keveri a zenét. Az Angels Clubban Szecsei

tart classic house partit. Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban szombaton D.J. Szunyog zenél. Keszthelyen, az Ánizs Caféban pénteken 20 órától a CandyMen Duo mutatja be rockabilly programját, majd D.J. Fiba pörgeti a lemezeket. Szombaton ugyanott Szasza lesz a lemezlovas. A No.1 Szalonban szombaton Náksi és D.J. Dorian szórakoztatja a közönséget. Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton a Josh és Betti páros lesz a sztárvendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában