Összesen 1560 doboz konzervet kaptak

2024.04.04. 14:30

Élelmiszeradomány az egyházmegyei karitásztól Murarátkára

A szombathelyi egyházmegyei karitász támogatásának köszönhetően tartós élelmiszert oszt ki ezekben a napokban a helyi lakosok között Murarátka önkormányzata. Az adományokból jut a környező településekre is.

Gyuricza Ferenc

Pál Józsefné (balról), az egyik támogatott murarátkai lakos, Egyed Istvánné, valamint Gyergyák Zoltán a kiosztásra váró konzervekkel

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az akció kapcsán Gyergyák Zoltán polgármester portálunknak elmondta: a községnek évek óta rendkívül jó a kapcsolata a szombathelyi egyházmegyei karitásszal, köszönhetően többek között annak is, hogy Pál Józsefné személyében nagyon aktív és segítőkész helyi összekötője van a karitatív szervezetnek. A mostani adományok is neki köszönhetően jutottak el a térségbe.

- Az egyházmegyei karitásszal a 2014-es árvíz idején fűztük szorosabbra a kapcsolatunkat, akkor nekik köszönhetően sikerült több helyi lakos családi házának felújításához a festéket biztosítani – mondta a polgármester. – Élelmiszeradományokkal azóta is rendszeresen segítenek bennünket, most összesen 1560 doboz konzervet kaptunk, ebből 500-500 darabot Csörnyeföldnek és Muraszemenyének adtunk át, 560 darabot pedig a rászoruló helyi lakosok között osztunk ki. Személyenként öt-öt konzerv jut az érintetteknek, így csak Murarátkán összesen 35-40 háztartást tudunk támogatni.

Gyergyák Zoltán hozzátette: az adományok Murarátkára szállítását egy helyi vállalkozás végezte el térítésmentesen. A konzervek babot, zöldborsót, csemegekukoricát, olivát és egyéb élelmiszereket tartalmaznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában