Odafigyelnek a menhely lakóira

2024.04.06. 12:00

Balogh László polgármester kutyasétáltatással hívta fel a figyelmet a felelős állattartásra - videó

Az újonnan alakult nagykanizsai Önkéntes Mancsmentők Egyesületének tagjai elnökükkel, Pintér Andreával, Balogh László polgármesterrel és Bata Hajnalkával pénteken több kutyát is megsétáltattak az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai menhelyén.

Benedek Bálint

Balogh Lászlót Pintér Andrea (j) és Bata Hajnalka is elkísérte a kutyasétáltatásra

Fotó: Szakony Attila

Balogh László elmondta: a felelős állattartásban élen járnak a nagykanizsaiak. Az önkormányzat közel 9 millió forinttal támogatja évente a menhelyet. Nemrégiben megalakult az Önkéntes Mancsmentők Egyesülete, amely céljai között többek között az is szerepel, hogy a menhelyen lévő kutyáknak és macskáknak segítsenek, alkalomadtán sétáltassák az állatokat. A négylábúak közelsége az emberek lelkének is jót tesz, ezért üdvözli, támogatja a civil szervezetet.

Balogh László, Pintér Andrea és Bata Hajnalka az egyik menhelyi kutyával
Fotó: Szakony Attila

- Szeretnénk csoportos sétáltatásokat szervezni, hiszen hiszünk abban, hogy a menhelyi kutyáknak jó érzés néhány órára kiszabadulni a kennelből - mondta Pintér Andrea, az Önkéntes Mancsmentők Egyesületének elnöke. - Tervezünk az iskolákban is előadásokat tartani a tudatos gondolkodásról, s népszerűsíteni azt, hogy ezek a séták milyen hasznosak az ebeknek. Ezen felül örökbefogadásra biztatjuk az embereket, hiszen a menhelyről kikerülő kutyák nagyon jól taníthatók és feltétel nélkül rajonganak az új gazdákért. Az innen kikerülő kutya soha nem okoz csalódást, nem fordít hátat. Akár az örökbefogadókat is támogatnánk az elején, az első hónapban pórázzal, táppal látnánk el. Nekünk az állat az első.

Johanidesz Gábor, a nagykanizsai Jeet Kune Do/Kali harcművészettel foglalkozó egyesület elnöke is egyetért a szervezet céljaival és első szóra csatlakozott hozzájuk. Kiemelte: rendszeres vendég a menhelyen, gyakran sétáltat a barátnőjével együtt is kutyákat, német juhász kutyájukat hat éve nevelik otthon. De máig visszatérnek és táppal látják el a kutyákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában