Díjeső Zalaegerszegen a Galeriben

2024.04.18. 20:00

Átadták Az év embere díjat és elismerték a legjobb sportolókat - galéria, videó

Csütörtökön délután összevontan adták át a Zalai Hírlap szerkesztőségének hatvan éve hagyományos, Az év zalai sportolói elnevezésű, valamint a lapkiadó Mediaworks által szervezett online szavazás eredményeként Az év embere és Az év sportolója díjakat, utóbbit négy kategóriában. A legjobbakat ezúttal is a zalaegerszegi Galeri étteremben méltatta Horváth A. Attila főszerkesztő és Kerkai Attila, a sportrovat szerkesztője.

Mozsár Eszter

Az év zalai sportolói, valamint Az év embere és Az év sportolója díjak átadásán a zalaegerszegi Galeri étteremben.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalai Hírlap és a zaol.hu február 1-jén indította útjára az Év embere közönségszavazást. Az elmúlt időszakban olvasóink több ezer voksot adtak le a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltekre. Az év embere 2023-ban Tódor Szabolcs atya lett, akinek munkásságát hamarosan újabb cikkben mutatjuk be. A búcsúszentlászlói plébános szerényen, ám mégis örömmel vette át az elismerést, miközben mindenkit – köztük a sportolókat – arra buzdított, hogy képességeik szerint tegyenek a legtöbbet önmagukért és közösségükért. Úgy véli, a zalaiak nagyon segítőkész emberek.

Az év zalai sportolói, valamint Az év embere és Az év sportolója díjak átadásán a zalaegerszegi Galeri étteremben.
Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalai Hírlap legrégibb és egyik legszebb hagyománya az év zalai sportolója díjátadás, amelyet az archívumunk tanúsága szerint elődeink 1964-ben rendeztek meg először, majd a hatvanas évek végétől, a kategóriák bővülésével folyamatosan "kiforrta magát" ez az esemény. Többé-kevésbé azonos elvek mentén egészen a mai napig sikerült életben tartani a hagyományt – idézte fel a díjátadó történetét Horváth A. Attila főszerkesztő, aki egyúttal megköszönte Kerkai Attila sportszerkesztő munkáját, ugyanis ő a lelke és motorja nemcsak a Zalai Hírlap és a zaol.hu sportrovatának, hanem az év zalai sportolója díjazások lebonyolításának.

Lapunk sportrovata mellett sporttudósítóink, a sportszövetségek felkért képviselői, továbbá a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése adták le voksaikat, és ezen lista alapján hirdették ki a győzteseket. A szavazásnál továbbra is az adott naptári esztendőben nyújtott teljesítményeket vették figyelembe.

2023 legjobb női sportolója Major Veronika (sportlövő, BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub), a legjobb férfi sportoló Kurucz Levente (kajak-kenu, Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub). A legjobb junior női sportoló Bruchner Regina (kerékpáros, Zalaegerszeg Kerékpáros SE), a legjobb junior férfi sportoló Kálmán Bálint (sportlövő, ZTE SKK) lett. 2023 legjobb ifjúsági leánysportolójának Nett Vivient (úszó, Zalaco-ZÚK), legjobb ifjúsági fiúsportolójának Rubin Mattiát (vívó, Zalaegerszegi Vívó Egylet) választották. A 2023-as év legjobb serdülő leánysportolója Nagy Napsugár (úszó, Zalaco ZÚK), a legjobb serdülő fiúsportolója Bella Mátyás (atléta, Zalaszám-ZAC)

A tavalyi év legjobbjának a ZTE FC labdarúgócsapata bizonyult. A 2023-as év parasportolója cím birtokosa Pongrácz Zoé, a Zalaegerszegi Vívó Egylet kerekesszékes vívója.

 

Tavaly debütált és idén már második alkalommal kerül szintén az arra érdemes jelöltekhez a közönségdíj, folytatta a főszerkesztő. A Zalai Hírlap és zaol.hu hírportál olvasóinak döntése alapján a legjobb női sportolónak járó díjat László Kata tekésnek ítélték oda. A legjobb férfi sportolónak járó díjat a tavalyihoz hasonlóan ismét Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub kajakozója érdemelte ki. A legjobb női csapat a a ZTE-ZÁÉV TK női tekecsapat, míg a legjobb férfi csapatnak a ZTK-FMVas férfi tekecsapatot választották a voksolók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában