Jótékonysági bál az orgona felújításáért

2024.04.09. 16:30

A keszthelyi református est résztvevői ezúttal is jó ügyet támogattak

Jótékonysági bált rendezett a keszthelyi református egyházközség a Balatoni Múzeumban, az est bevételét a templom orgonájának felújítására fordítják.

Péter B. Árpád

A gyülekezet ifjú tagjai ajándékokkal gazdagodtak ezen az estén

Fotó: Belovári András

Manninger Jenő, a város polgármestere a rendezvényen arról beszélt, a református közösség fontos pillére a város életének, s öröm volt látni, hogy az elmúlt esztendőkben megújult a templom és a környezete. Elmondta, e bál célja is nemes, ezért is támogatja azt 200 ezer forinttal Keszthely önkormányzata.

Az ünnepi műsorban a gyülekezet zenét tanuló fiataljai is felléptek
Fotó: Belovári András

Zichy Emőke református lelkipásztor úgy fogalmazott, ez a rendezvény – a jótékonysági cél mellett – értéket is közvetít, hiszen ez az egyház egyik fontos szolgálata. Ennek jegyében a gyülekezet fiataljai komolyzenei s irodalmi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Persze, a sok-sok tartalmas beszélgetés mellett a tánc és a közösségépítés is előtérbe került.

A jótékonysági bálnak a Balatoni Múzeum impozáns aulája adott otthont
Fotó: Belovári András

– Hisszük, hogy nemcsak ezen este révén, hanem gyülekezeti tagjaink és nagylelkű támogatóink segítségével templomunk után orgonánk is megújulhat, s így szeretett városunk szívében egy újabb, méltó lehetőséget adhatunk Isten dicséretére, tiszteletére, a lelkek építésére és szolgálatára – emelte ki Zichy Emőke.

Zichy Emőke: Szeretett városunk szívében egy újabb, méltó lehetőséget adhatunk Isten dicséretére
Fotó: Belovári András

Aki szeretné segíteni a rekonstrukciót, a keszthelyi református egyházközség közösségi felületein megtalálja a számlaszámot és minden további információt. Ahogyan a lelkipásztor összegzett: köszönettel várják a kultúra, az egyetemes keresztény értékek és a közösség szolgálata iránt elkötelezett valamennyi támogató hozzájárulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában