Kerékpáros pihenőhelyek létesültek

2024.04.18. 19:30

A fejlesztéseknek köszönhetően egyre népszerűbb a Muramente

Kerékpáros pihenőhelyeket, fedett kerékpártárolót, szervízpontokat, illetve napelemes okospontokat adtak át csütörtökön Molnáriban és Tótszentmártonban az "Életre szóló kaland a Muramentén" elnevezésű projekt keretében.

Pásztor András

Információs tábla a környék kerékpárútjairól. Stricz Zoltán (balról), Ribarics Zoltán és Cseresnyés Péter

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Ribarics Zoltán, a kedvezményezett Mura Rafting Vízitúra Egyesület elnöke elmondta: Molnáriban az Aranymosó és kézműves alkotóháznál kerékpáros pihenőhelyet és fedett esőbeállót alakítottak ki, napelemes okosponttal, szervízcsomaggal és szelektív hulladékgyűjtő edényekkel.

– Az egyesület által elnyert közel 60 millió forintos támogatásból közel 17 kilométernyi kerékpárutat is kitábláztunk, hiszen a tervünk az, hogy Murakeresztúrt, Seménházát, Molnárit, Tótszerdahelyt és  Tótszentmártont még intenzívebben bekapcsoljuk a kerékpáros turizmus vérkeringésébe – mondta az egyesület elnöke, aki jelezte: Tótszentmártonban a Kálmán hegyen hasonló kerékpáros pihenőhely létesült, ott a fentiek mellett mozgáskorlátozott mellékhelyiség és egy fedett kerékpártároló is épült.

A jövőbeli tervekről Sticz Zoltán projektmanager elmondta: Molnáriban egy quad motorpálya kialakítását is tervezik, míg Tótszentmártonban a Kálmán hegyen található  „Vidéki örökség házánál” szabadtéri rendezvényszínpaddal és látványtóval egészítenék ki a élményt.

A csütörtöki avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: a Mura Program elindításával azt szerettük volna elérni, hogy a helyi vállalkozók, szállásadók, szolgáltatók – pályázati források és önerő igénybevételével – képesek legyenek elindítani saját turisztikai vállalkozásaikat. A képviselő rámutatott: az elmúlt évek bebizonyították, hogy a térségben egyre jobb a bakancsos, a kerékpáros és a vízi turizmus feltételrendszere, s mindezekhez szállásadók és vendéglátóhelyek is kapcsolódnak ma már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában