A tengerek és óceánok védelme a középpontban

2024.03.22. 10:30

Víz világnapi kiállítás az Űrhajós bölcsődében - fotógaléria és videó

Sarkköri jeges enteriőr, békákra vadászó tóparti gólya, napos-homokos tengerpart, mélytengeri vízi birodalom. Mesébe illő kiállítást és interaktív szobát hozott létre a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék Űrhajós Bölcsődéje a víz világnapja alkalmából. A kollektíva színvonalas munkáját nemcsak az ide járó kicsik, hanem délutánonként a családok, GYES-en, GYED-en lévő kollégák és a landorhegyi társintézmények is megtekinthetik.

Mozsár Eszter

Stekovics Hajnalka (balra) és Vörös Zsuzsanna kisgyermeknevelők a zalaegerszegi Űrhajós Bölcsőde víz világnapi kiállításán a csöppségekkel.

Fotó: Fehér Márk

Évek óta, egész pontosan 2017 óta készül ezzel a több napon, héten át tartó programmal a bölcsőde. Céljuk, hogy minden esztendőben más, vízzel kapcsolatos témában berendezett szekciókkal várják a gyerekeket, akik így játékosan bővíthetik ismereteiket a vizes élővilágról. Az Állatbarát Bölcsőde címmel büszkélkedő intézmény mindig nagy hangsúlyt fektet a játékos, sajátságos környezeti nevelésre.

– Idén külön állatvédelmi sarkot alakítottunk ki, amivel felhívjuk a figyelmet a vízi állatok megóvásának fontosságára. Fény- és hangeffektusokkal egészítettük ki az enteriőrt. Délelőttönként saját kisgyerekeink érkeznek folyamatosan, most pedig szeretnénk, ha minél többen látnák a kiállítást, így a környék óvodáinak küldtünk meghívót – mondta lapunknak Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető, aki hozzátette, a kiállítás egy-egy részletét, sarkát egy-egy csoport készíti el, természetesen az újrahasznosítás jegyében.

Minden hétfőn játszóházat szerveznek, így március 25-én ezúttal ebben a vízi paradicsomban tölthetnek néhány órát a családok. A bölcsőde a saját kisgyermekükkel otthon tartózkodó nevelőket is mindig szívesen látja rendezvényein, ahogy a mostani kiállításon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában