Nőnap és idősnap

2024.03.17. 17:30

Ünnepséget szervezett az önkormányzat Pusztaapátiban

Nőnapi és egyben idősek napi rendezvényt szervezett Pusztaapátiban az önkormányzata az ott élőknek. A kultúrházban az ünnepségre összegyűlteket elsőként Némethné Varga Anita polgármester köszöntötte.

Korosa Titanilla

Némethné Varga Anita mondott köszöntőt, jobbra Vigh László, balról Pácsonyi Imre és Laki Józsefné nyugalmazott főjegyző

Fotó: Korosa Titanilla

Elmondta, hogy az önkormányzat segíti a faluban élők idősek szociális ellátását több formában. Indokolt lenne emellett a falugondnoki szolgálat elindítása, ezért a testület pályázatot nyújtott be a Magyar falu programba faluautó vásárlására, ezzel bővítenék a segítségnyújtás körét. Már megvalósult fejlesztésről is szólt, a faluprogram keretében az autóbusz forduló megújítására 8 millió forint támogatást nyertek, a munkálatok nemrég fejeződtek be. Ezzel javultak a közlekedési feltételek és a falukép is szépült. 

Ünnepi gondolatokkal készült a nőnap és idősnap alkalmából Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a vármegyei idősügyi tanács elnöke is.

Vigh László a hölgyekhez a köszönet hangján szólt, hisz a nők  - mint mondta - a családok összetartói, nélkülük a férfiak nem boldogulnának egykönnyen. Fáradozásaik jól láthatók nem csak a családban, hanem akár a közéletben is. Jó példa erre Pusztaapáti, ahol a polgármester asszony már több tervet megvalósított, megmozgatta a települést és a jövőre is van programja. 

Pácsonyi Imre az idősek ünnepe kapcsán úgy fogalmazott, hogy ha nincsenek az időseink, nagyszüleink, dédszüleink, akkor az a környezet, amit most megköszönhetünk nekik nem úgy nézne ki, ahogy láthatjuk és a haza sem úgy épült volna fel és fejlődött volna, ahogy jelenlegi állapotban biztosítja számunkra az életfeltételeket. 

A rendezvény, melynek megtartását a vármegyei önkormányzat is támogatta zenés - táncos műsorral és vendéglátással folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában