Lendvai Foto-Video Klub

2024.03.21. 14:30

Szabadtéri fotókiállítás

Ötödik alkalommal szervezte meg szabadtéri kiállítását Lendván a helyi Foto-Video Klub. A városközponti Rózsa Parkban az alkotói kör öt tagjának nagyméretű, az időjárás viszontagságainak is ellenálló fényképei tekinthetőek meg.

Gyuricza Ferenc

Hranilovics László Út a szőlőhegyen című fotója

Fotó: ZH

A lendvai Foto-Video Klub fennállásának tízéves jubileuma alkalmából, 2018-ban rendezte meg az első szabadtéri kiállítását, s azóta minden évben újabb alkotásokkal díszítik a Rózsa Park betonfalát. A helyszínválasztást elsősorban azzal magyarázták, hogy olyan teret kerestek, amely mindenki számára könnyen elérhető, az ott bemutatott képek bármikor megtekinthetőek, a kiállítás pedig harmonizál a muravidéki kisváros idegenforgalmi-turisztikai törekvéseivel. Az első évben a klub tagjainak díjnyertes fotóit állították ki a Városi Színház- és Hangversenyterem közvetlen szomszédságában, majd a szabadtéri tárlat sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, hogy valamennyi alkotójuk számára lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra, ezért sem témát, sem technikát nem szabnak meg, vagyis a fotósokra bízzák, hogy mely’ képeiket kívánják az érdeklődők elé tárni.

Az idei kiállításon Hranilovics László, Hranilovics Viktor, Biserka Sijaric, Kristijan Jesenovic és Slavko Kohek képei tekinthetőek meg. A bemutatott fotók többsége táj-, természet- vagy életkép, de akad köztük néhány portré is. A tárlat ez év végéig látható a Rózsa Parkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában