Rendezvény szombaton 7 és 13 óra között

2024.03.07. 14:30

Nők a „piacon”

Március 9-én, szombaton 7 és 13 óra között rendezi meg a Göcseji Tudásközpont a Nők a „piacon” című rendezvényét ez e havi Helyi termék, vásári forgatag rendezvényéhez kapcsolódóan. Programjaikat kétféle tematika köré szervezték: a nőnap, valamint a közelgő nemzeti ünnep, március 15., az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc ünnepe.

Antal Lívia

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A rendezvény programja: 7 órától helyi termék vásári forgatag. 8 órától – Készíts virágot vagy kokárdát! – ajándék kézműves foglalkozások a Göcseji Kézműves Egyesület tagjaival. Pacsai Gézáné: fonalkokárda, Biró Lászlóné: bőrvirág alkotások, Pintér Ferencné: papírcsík (quilling) kokárda és virág.

A Nők a piacon rendezvény 9 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóján köszöntőt mond Vigh László országgyűlési képviselő, Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó és Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő. Közreműködik a Zalai Táncegyüttes és Radics Ádám (vers). A folytatásban a honvéd hagyományok ismertetése és a felszerelés bemutatása a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjaival. 10 órakor Tüdős Klára magyaros ruhái: Kiss Nóra néprajzos-muzeológus előadása. Csokoládékóstoló a Gehér Csokoládé Manufaktúra termékeiből. Belépő: egy csokoládé kvíz sikeres kitöltése. 10:30 Mihály Péter: verses összeállítás. 11:30 Öltöztessük nemzeti díszbe a Göcseji Tudásközpontot! Iskoláknak meghirdetett ablakdíszítő verseny eredményhirdetése. Egyedi napi ajánlattal várja vendégeit a Portéka és a Parázs Bisztró. A rendezvény házigazdája Mihály Péter színművész. Mindenkit szeretettel várnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában