Több tantárgyból adhattak számot a tudásukról az általános iskolások

2024.03.26. 18:30

Népes tanulmányi verseny a Péterfy-iskolában

Péterfy Sándor tiszteletére Zala vármegyei tanulmányi versenyt tartottak kedden Nagykanizsán, a Péterfy-iskolában, amin 21 iskolából több mint 200 tanuló vett részt.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Mező-gimnáziumból érkezett Kelemen Dániel Ádám angolból Gulyás Eliza és az ausztráliai Kiss Judit előtt felelt

Fotó: Szakony Attila

Sneffné Ágoston Mónika, az intézmény igazgatója elmondta: a gyerekek több területen is összemérhették a tudásukat. A felső tagozatosok magyar nyelv és irodalom, fizika, valamint idegen nyelv tantárgyakból versenyezhettek. Utóbbiaknál a 7. és 8. osztályosokat előbb írásbeli, majd szóbeli feladatok várták. A tanultakat nyelvtanárok alkotta zsűri hallgatta végig, az angolos diákok pedig egy Ausztráliából érkezett hölgy, Kiss Judit előtt bizonyíthattak. Egyik tanárkollégájuk személyes kapcsolata révén adódott a lehetőség, amivel éltek is. 

- Az alsós, 3. és 4. osztályosok komplex, általános műveltségre fókuszáló tanulmányi versenyen vehettek részt - folytatta. - Ráadásul itt 4 fős csapatok indulhattak, amelyek a matematikától a természettudományokon át a magyar nyelven keresztül mindenféle témakörrel találkozhattak. Örülünk annak, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés, hiszen a gyerekek versenyhelyzetben is kipróbálhatták magukat. Az eltökéltségüket látva jövőre ének- és prózamondó viadallal színesítjük még a programot. A dolgozatok javítását és a kiértékeléseket követően a díjkiosztó ünnepséget április 11-én (csütörtök) tartjuk az intézményben.

Sneffné Ágoston Mónika hozzátette: intézményük udvarán tartották a közlekedésbiztonsági verseny városi fordulóját „Kerékpáros Iskola Kupa" címmel a Nagykanizsai Rendőrkapitányság rendezésében. Innen a legjobbak a vármegyei körbe jutnak tovább. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában