A kocka formát felváltja a mandula

2024.03.20. 10:30

Milyen a legdivatosabb műköröm?

A világ első műkörmét egy férfi készítette el az 1800-as években. Mégpedig egy fogorvos, aki a fogászatban használt anyagaival próbált rágott körmein segíteni. A legújabb műkörömdivatról Koósz Melánia nagykanizsai műkörmössel beszélgettünk.

Zaol.hu

A kocka formát felváltja a mandula

Fotó: Koósz Melánia

Előtte azonban visszatérve a fogorvos történetéhez: a végeredmény annyira jól sikerült, hogy a technika elkezdte meghódítani a világot. Később pedig megalkották a körömlakkot, melynek az alapja az autófesték volt. Az 1960-70-es években megjelentek az első porcelán műkörmök, majd ezt felváltotta egy új technológia, az UV-fényre kötő zselé. 1980-tól már Magyarországon is elterjedtek a különféle műkörömtechnikák.

Nagy szerepet kapnak a pasztell árnyalatok és a tejfehér szín
Forrás: Koósz Melánia

A műköröm népszerűsége a mai napig töretlen a fiatalok és az idősek körében is. Emellett a kéz- és lábápoló szakma is nagyon elterjedt lett – tudtuk meg Koósz Melánia nagykanizsai műkörmöstől.

– Rengetegen választják ezt hivatásuknak, mivel szinte már „természetes” dolog, hogy valakinek van épített körme vagy erősített gél lakkja – árulta el a szakember. – Ebből kifolyólag nem jelent problémát a szakma bővülése, mert aki szeret emberekkel foglalkozni, újdonságokkal találkozni, alázatos és türelmes, az sikeres lesz ebben a világban, és a megélhetésével sem lesz probléma. Természetesen ahány ember, annyi stílus. Ez a körmök terén is megmutatkozik.

Mindemellett azt is megtudtuk, hogy az infláció mennyire érezhető ebben a szakmában.

– Az utóbbi időben az alapanyagárak is megemelkedtek 1000-2000 forinttal, sajnos ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, ha árat emel a szakember. Bele kell

kalkulálni a szalon bérlet díját, az anyagárat és a vállalkozás költségeit is. Nem utolsó sorban pedig a megélhetési kiadásokat is.

S hogy mi most a trend? Melánia elmondta: a téli sötétebb színek helyett a világosabbak kerülnek előtérbe, és nagy szerepet kapnak a pasztell árnyalatok. A tejfehér szín sem maradhat el, bár az minden évszakban jelen van, mivel egyszerű más színekkel kombinálni. A kocka formát pedig felváltja a mandula és a lekerekített ív. A hosszú, feltűnő körmök helyett inkább a rövid, letisztult manikűr lesz az idei év első felének slágere. A tavasz közeledtével a körmök is virágba borulnak, némi csillogással díszítve. Emellett minden olyan minta hódítani fog, ami a jó időt és a tavasz jöttét tükrözi.

Szerző: Horváth Sára Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában