Magas tető, födémszigetelés, homlokzatfestés

2024.03.28. 18:00

Megújult a közös önkormányzati hivatal épülete Pókaszepetken

Pályázati támogatással és a fenntartó települések hétmillió forintos hozzájárulásával újították fel a közös önkormányzati hivatal épületét, az átadást csütörtökön délután tartották meg.

Arany Gábor

Nagy Bálint mondott köszöntőt az átadáson

Fotó: A szerző

A székhelytelepülés, Pókaszepetk polgármestere, Tóth András érdeklődésünkre arról számolt be, hogy a hivatal további négy községi – Vöckönd, Gyűrűs, Kemendollár, Zalaistvánd – önkormányzatával 2022-ben határoztak a hatvanas években felhúzott lapos tetős épület felújításáról. A beruházás támogatására a Belügyminisztériumhoz pályáztak 2022 február elején, és a magas tetős átalakításhoz a terveket két hét alatt készítette el Pásti Gábor. A következő hónapban 19,8 millió forint odaítélésről kaptak tájékoztatást a Belügyminisztériumtól. A kivitelezést azonban késleltette, hogy közben belevágtak a fogorvosi és háziorvosi rendelők teljes körű korszerűsítésébe, ami 100 millió forintot meghaladó projekt volt. A rendelők energetikai átalakításra 70 millió, a belső modernizációra 30 millió forintot költöttek. Ezt lezárva tavaly októberben indult a felújítás a hivatali épületen, amely a Cseke Kft. kivitelezésében födémszigetelést, magas tetőt kapott, a homlokzatát újra festették, a földszinten a mozgássérültek számára mosdót alakítottak ki. 
Az átadáson Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, Magyarország erősödésének alapja a vidék fejlesztése. Méltó körülményeket kell teremteni ott, ahol az ügyeiket intéző embereket fogadják, hangsúlyozta, és elismerését fejezte ki az önkormányzatok összefogásáért, pénzügyi hozzájárulásukért, amivel sikerre vitték a beruházást.

Az átadást jelképezve a kivitelező képviseletében Cseke Roland, valamint Nagy Bálint és Tóth András vágta át a nemzetiszínű szalagot.
Fotó: A szerző

Az átadást jelképezve a kivitelező képviseletében Cseke Roland, valamint Nagy Bálint és Tóth András vágta át a nemzetiszínű szalagot, ezt követően Szalontai István Balázs plébános mondott áldást, és szentelte meg az épületet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában