Bemutatták Vesztergám Miklós könyvét

2024.03.11. 15:00

Közérthetően a Szent Korona-tanról

A történeti magyar alkotmányról, a Szent Korona-tanról szólnak az 1964-ben született, többek között a Vitézi rend arany érdemkeresztjével, a Magyar Műveltségi díjjal, valamint a Dankó Pista életműdíjjal kitüntetett zenész és író, Vesztergám Miklós kötetei. A szerző legújabb könyvét pénteken este Zalalövőn is bemutatta.

Gyuricza Ferenc
Vesztergám Miklós a zalalövői könyvbemutatón
Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyi Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület által szervezett író-olvasó találkozón a város polgármestere, Gyarmati Antal köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: Vesztergám Miklóst főként tárogatóművészként ismerheti a zalalövői közönség, ebbéli minőségében több alkalommal járt már a városban. Íróként a magyar történelem, s azon belül is a Szent Korona-tan került az érdeklődése középpontjába. Az ezzel kapcsolatos ismereteket három kötetben foglalta össze.

Vesztergám Miklós előadása során részletesen beszélt a könyvek tartalmáról. Az Első lépcsőfok a Szent Korona-tanhoz című kötetben a jogásznyelvről egyszerű nyelvezetre átfordítva mutatja be, hogy milyen utat hagytak ránk őseink. Arra is kitért, hogy ha ezen az úton járunk, az mindenkinek jobb életlehetőséget, bőséget, függetlenséget, és a jövő nemzedékének életfeltételeit biztosítaná. A Második lépcsőfok a szakrális királysághoz című kötetben a szakrális királyság küldetését, feladatát próbálja megfejteni, míg a Harmadik lépcsőfok az önzetlen szeretethez című könyvében még közérthetőbben foglalja össze az első és második kötet mondanivalóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában