Tanácsadásokkal, fórumokkal, szakmai előadásokkal ajánl szövetséget az iparkamara

2024.03.08. 14:30

Kkv-kat segítő projekt Zalaszentgrót, Lenti és Letenye járásban

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZVKIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MKIK közös támogatásával vállalkozásfejlesztési projektet valósít meg Zalaszentgrót, Lenti és Letenye járásban. A Szövetségben a vállalkozókkal címet viselő projektben ezen járások településein működő kis- és középvállalkozások számára kínálnak ingyenesen igénybe vehető programokat. Az első ilyen rendezvényt csütörtökön tartották Zalaszentgróton.

Antal Lívia

A pódiumbeszélgetésen (b-j): Buza Beáta moderátor, Mazzag Zoltán, a zalaszentgróti Mazzag Fémforgácsoló Kft. ügyvezetője, Fatér Balázs István, a ZVKIK Zalaszentgrót Térségi Szervezetének elnöke és Molnár Ágota, a ZVKIK általános alelnöke

Fotó: Jóna István

A három járás felzárkóztatását, az ott működő vállalkozások fejlődését segíti elő a projekt. Szombath Valéria, a ZVKIK gazdaságfejlesztési vezetője elmondta, ennek érdekében több tevékenységet valósítanak meg. Feladatuk térségi elemzések készítése mindhárom járásban, amely az ott működő vállalkozások helyzetét, elvárásait, a térségre jellemző gazdasági mutatókat és üzleti környezetet tünteti fel. Mindeközben már elkészült egy, a teljes vármegyére vonatkozó gazdasági tanulmány Karvalics László tollából. A kutató jövőképet is megfogalmazott arról, mi várható az elkövetkező időszakokban Zala vármegyében.
- Mindhárom járásban nagyon sok a kisvállalkozás, 80 százalékuk egyéni vállalkozás, éppen ezért irányul rájuk a figyelem. A projektben egyrészt képzési tanácsadást, mentorálást nyújtunk számukra személyesen a telephelyükön. Ezen kívül négy online kiadványt készítünk a munkaerőpiaci helyzetről. Továbbá készítünk egy kisokost, mely segítséget nyújt a képzés területén történő eligazodásban, bemutatja a lehetőségeket. A projekt céljairól vállalkozói fórumokat szervezünk mindhárom járásban. Zalaszentgróton a Turisztikai Irodában csütörtökön megtartottuk az elsőt. Március 12-én 14 órai kezdéssel Letenyén az Ökocentrumban, míg március 13-án Lentiben a Thermal Hotel Balance-ban várjuk a vállalkozásokat pódiumbeszélgetéssel egybekötött fórumra – mondta el a ZVKIK gazdaságfejlesztési vezetője.
A projekt részeként mindhárom városban képzést fognak tartani az online marketingről és a brandépítésről. Az iparkamara HR-klubja Bázakerettyén, Innovációs klubja Zalaszentgróton tart majd találkozót a vállalkozások számára. Emellett megalapítják a Marketing klubot, melynek első rendezvénye Kehidakustányban lesz. Ezen felül magyar–szlovén üzleti közösséget hoznak létre, amelyre május 9-én Lendván kerül sor. Június 5-én Lentiben dr. Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitányának előadásával várják majd a vállalkozásokat. A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett valamennyi programmal olyan információkat kívánnak átadni, amivel sikeresebbé tehetik magukat a vállalkozások, hangsúlyozta Szombath Valéria.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában