Lehetőség az elmélkedésre

2024.03.02. 13:30

Interaktív keresztút Barlahidán

Interaktív keresztutat rendeztek be a napokban Barlahidán a Közösségi Házban a településen, mely hívőknek és vallástalanoknak egyaránt lelki elmélyülésre, önmagunkkal való szembenézésre kínál lehetőséget így, húsvét közeledtével.

Korosa Titanilla

Március 14-ig található meg Barlahidán a Közösségi Házban az interaktív keresztút

Fotó: Korosa Titanilla

Mind a 12 stációt megeleveníti az összeállítás és ad lehetőséget az elmélkedésre a betérőknek. Az interaktív keresztút ötlete a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztályától származik, a tárlat korábbi években elérhető volt Zalaegerszegen és Nagykanizsán, most pedig Barlahidán várja az érdeklődőket.

Fotó: Korosa Titanilla

Zsugyel Kornél lelkész elmondta, hogy nagy öröm számunkra, hogy a helyi gyülekezet is részese lehet ennek. A keresztút ilyen szellemű felidézése túlmutat a bibliai szövegek olvasásának élményén, s hozzásegít a Krisztus szenvedéstörténetében megbújó morális tartalmak személyesebb átéléséhez. Mindez nemcsak az Istennel való kapcsolatunkat erősítheti meg, hanem módot kínál egy önmagunkkal folytatott tisztázó beszélgetésre is. Manapság, egy olyan világban, ahol a vizualitás és a cselekvés is hozzátartozik a dolgok átéléséhez, szükség van a hasonló kezdeményezésekre. Az interaktív keresztút nem csak az evangélikus gyülekezet tagjai előtt áll nyitva, más felekezetek hívei és a nem vallásosak ugyancsak látogathatják.

Arra biztatta a látogatókat, hogy bátran végezzék el a feladatokat a stációknál, ezzel is hozzájárulnak a kiállítás összhatásának kialakításához.

Az interaktív keresztút megtekinthető hétköznapokon 8-12 óráig, illetve külön egyeztetéssel március 14-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában