Rendezvény

2024.03.30. 09:30

Faipari szakmai nap a ZSzC Deák Ferenc Technikumában

A hagyományos faipari szakmai napot március 22-én, pénteken rendezték meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumában, tájékoztatta lapunkat Mozsdényi Attila, a gyakorlati oktatást koordináló igazgató-helyettes. A meghívott előadók színvonalas bemutatóikkal és előadásukkal segítették tanulókat abban, hogy a szakmai oktatás tananyagai mellett betekintést nyerhessenek a legkorszerűbb alapanyagok és technológiák használatába. Az előadásokon 70 fő asztalos és faipari technikus tanuló, valamint a szakmai oktatók vettek részt.

Zaol.hu

Fa lapok fajtái

Forrás: ZSzC Deák Ferenc Technikuma

A bemutatókra elfogadta a középiskola meghívását a Gordius Lignum Kft., a képviselője, Lőrinczy Zsolt fa-javítási technikákról beszélt, a MLS-PEZA Kft., Pannon Falap-Lemez Kft. nevében pedig Agg Péter a falapok fajtái, csiszolásuk, felületkezelésük témakörben tartott tájékoztatót a tanulóknak. 

Fa javítási technikák bemutatása
Forrás: ZSzC Deák Ferenc Technikuma

A G-U Magyarország Kft.-től  Angyaláti Ákos érkezett, ő "a bukó-nyíló ablak felvasalása, működtetése" témát választotta, de szólt a többpontos ajtózárak, különleges bejárati ajtó zár megoldásokról. A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságától Horváth Imre fa- és bútor restaurátorművész ízelítőt adott a múzeumi bútorrestaurálásból,  míg a KAMEX Group Kft. munkatársa, Panácz György műszaki tanácsadó a tolóajtók beltéri és bútorajtóként való felhasználásának lehetőségeit ismertette.

Vasalatok bukó, nyíló ablakokon
Forrás: ZSzC Deák Ferenc Technikuma

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában