Helyi közélet

2024.03.31. 08:30

Budapest nemcsak a budapestieké - kötetbemutató a megyei könyvtárban

Török András Budapest Könyv című, sokadik átdolgozott kötetét mutatják be április 4-én, csütörtökön 17 órakor a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az Igazmondó városkalauz modern lokálpatriótáknak alcímű könyvbemutatón Szakál Eszter könyvtáros faggatja a szerzőt.

Arany Horváth Zsuzsa

Török András

Török András művelődéstörténész, kulturális menedzser, non-fiction könyvek szerzője, 1994/95-ben a Művelődési és Közoktatási Minisztérium kulturális helyettes államtitkára, a Nemzeti Kulturális Alapnak 1996-tól 1998-ig főállású elnöke volt. 2002-ben Saly Noémivel megalapította a Nagy Budapest Törzsasztalt, 2002 és 2004 között a Hollandiai Magyar Évad nevű kulturális projekt főkurátora volt, 2004-ben részt vett a Budapest című folyóirat újraindításában.

 A megyei könyvtárban jövő csütörtökön bemutatandó kötet borítója

"Ha az emberek többet tudnak a városukról, akkor szeretni is jobban tudják" – mondja Török András művelődéstörténész a minden városlakóra igaz megállapítást, aki „kávéházi várospolitikusnak” vallja magát. Először huszonöt évvel ezelőtt adták ki először a rendhagyó fővárosi útikalauzát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában