54 minta érkezett

2024.03.18. 13:13

Borbírálatot tartottak Bakon

Március 16-án tartotta hagyományos borbírálatát a Baki Kistermelők Baráti Egyesülete a baki faluházban. A program elején, március 15-re emlékezve a Baki Pántlika Néptáncegyüttes műsorát tekinthették meg a résztvevők.

Arany Horváth Zsuzsa

A Faluházban tartották a rendezvényt

Fotó: Béresné Simon Eszter

Farkas Tamás polgármesteri köszöntője után Pásztor Emánuel atya megáldotta a Vince napján vágott szőlővesszőket. Béres Gyula egyesületi elnök megnyitó beszéde után kezdődött a borok bemutatása, bírálata.

A leadott 54 bormintát két szakértői bizottság bírálta el, melyek tagja Dr. Pálfi Dénes okleveles kertészmérnök, Bak község díszpolgára, Varga Eszter okleveles borbíráló, Sabján Kitti, Sabján Károly és Rába Szilárd szőlész-borász volt. A bizottság elnöki szerepét Szabó László kertészmérnök töltötte be.

Az est során 18 arany, 25 ezüst, 10 bronz, 1 oklevél minősítés talált gazdára. Az Évjárat Fehérbora minősítést Horváth József saszla-cserszegi cuvée bora nyerte el. Az Évjárat Vörösbora címet pedig Göncz László kékfrankosa kapta. A rendezvényt jó hangulatú vacsora, baráti beszélgetés zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában