Palackok, sörösdobozok és birkatetem

2024.02.22. 12:00

Szemétszedés: Negyven zsák gyűlt össze a Söjtörről kivezető utak mentén

Negyven nagyméretű zsákba fért el az a hulladékmennyiség, amit a Söjtör önkormányzata által szervezett szemétszedési akcióban szedtek össze a minap a község kivezető útjai mellett. A közfoglalkoztatottak mellett az önkormányzat és a közös hivatal dolgozói is aktívan kivették részüket a hulladékok gyűjtéséből.

Antal Lívia

Negyven zsáknyi hulladék gyűlt össze a szemétszedés során. A képen az önkormányzat munkatársai (b-j): Szaniszló Katalin, Butykóné Soós Magdolna, dr. Forgó Annamária, Miklós Alexandra, Kovács Hajnalka Éva és Koroknyai Szeréna

Fotó: Könyves Gábor

– Végtelenül szomorú, hogy úgy jött össze ez az elképesztő mennyiség, hogy minden évben megtartjuk ezt az akciót a tavasz közeledtével – mondta Könyves Gábor, Söjtör polgármestere. – Butykó Béla irányításával Orsós Zoltán és a közfoglalkoztatottak a Söjtör–Bak összekötő út mentén szedték a szemetet, amiből idén is rengeteg volt, 25 nagyméretű zsáknyi! A számtalan palack, sörösdoboz és egyéb szemét mellett többek között birkatetemre is leltek.

Az önkormányzat és a közös hivatal csapata Könyves Gábor polgármester és dr. Forgó Annamária jegyző vezetésével a Kossuth utca végétől a Gene-hegyi feljáróig, illetve a mentőállomástól a Válicka patakig dolgoztak, Butykóné Soós Magdolna hivatalsegéd, Kovács Hajnalka Éva családsegítő, valamint Koroknyai Szeréna, Miklós Alexandra és Szaniszló Katalin köztisztviselőkkel. Ezen a két rövid szakaszon 15 nagyméretű zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze. Többségében alkoholos, energiaitalos dobozokat és üvegeket, de itt is előkerültek állati tetemeket rejtő zsákok.

A kivezető utak és a patak mentén gyűjtötték a hulladékot Söjtörön
Fotó: Könyves Gábor

–  Mindnyájan eredményes munkát végeztek, amit köszönünk. Ahhoz, hogy célba érjen fáradozásunk, úgy tűnik, ez még nem elég. Kérünk mindenkit, hogy tegyen velünk együtt a környezetért. Ne szemeteljen, és hívja fel a szemetelők figyelmét a környezet megóvására! –  hangsúlyozta Könyves Gábor. –  Továbbra is várjuk a lakossági bejelentéseket az illegális szemétlerakókról, amit a HulladékRadar applikáción keresztül is megtehet bárki. Emellett támogatunk minden olyan közösségi kezdeményezést, amikor civil szervezetek vagy baráti társaságok szemétszedést tartanak. Ilyen esetekben önkormányzatunk segít elszállíttatni az összegyűjtött hulladékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában