Izgalmas témákat s kérdéseket feszeget az online sorozat

2024.03.08. 09:00

Érdekes előadások a Balatonról

Továbbra is népszerű a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség (BIF) Balatonról s jövőről szóló előadássorozata, amelybe online kapcsolódhatnak be az érdeklődők. E héten szerdán a klímaváltozás egészségünkre gyakorolt hatásáról hallhattak az érdeklődők.

Péter B. Árpád

: A Balaton télen is vonzó, bár hasonló képek mostanában nem készülhettek

Fotó: Veszprém-Balaton EKF/Toroczkai Csaba

A BIF – amely a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete – a környezet védelme, illetve az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében indított online szemléletformáló sorozatot 2021-ben. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet „mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és az ökoszisztémák sérülékenységére”, olvasható a programról szóló tájékoztatóban.

Az előadások akár túrákra, kirándulásokra is inspirálhatnak
Fotó: Veszprém-Balaton EKF/Toroczkai Csaba

Az előadásokat online formában tartják minden hónap első szerdáján, ezekben érdekes prezentációk, filmek láthatók, kiemelten megcélozva a tanárokat, a diákokat és szüleiket. Az egyes részeket összeköti a klímaváltozás és a környezetvédelem ügye, illetve kiemelten a Balaton.

A sorozat nyári szünetekkel negyedik éve tart, s ez idő alatt szóba került már a kertek alatt élő vadvilág, a fenntartható lakhatás, az érdeklődők láthattak előadást a jövő településeinek zöldfelületeiről, az energiafelhasználásról és a szélsőséges időjárásról is. A gondolatébresztő előadások visszanézhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában