Alsópáhok gyermekeiért dolgoznak

2024.03.14. 08:00

Az alapítvány segíti az intézmények céljainak valóra váltását

Negyedszázada működik az Alsópáhoki Óvoda és Iskola Gyermekeiért Alapítvány, amely a település fiataljainak igyekszik minél szebbé, teljesebbé tenni az intézményekben eltöltött éveket.

Péter B. Árpád

Nemrégiben tisztítószert kapott minden óvodába és iskolába járó gyermek családja az alapítvány nyertes pályázata révén

Forrás: ZH

E szervezet szülői kezdeményezésre indult, eleveníti fel Kovács Angéla kuratóriumi elnök, hozzátéve: a 17 alapító tag kisebb összegekkel, összesen 150 ezer forinttal hozta létre az alapítványt, s hatalmas lelkesedéssel látott munkához a közösség.

– Az alapszándék az volt, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékát fogadni tudjuk, s ez azóta is nagyon jól működik, egyre több felajánlás érkezik hozzánk – fogalmaz Kovács Angéla, aki 15 éve áll a szervezet élén. – Később többen csatlakoztak a támogatói körhöz: szülők, vállalkozók, önkormányzatok, s hirdetünk gyűjtéseket is különféle projektekre. A befolyt összegből az iskolát, az óvodát, illetve új bölcsődénket segítjük, s arra törekszünk, hogy a gyermekek mindennapjait megkönnyítsük, szebbé tegyük.

Két okostáblát vásároltak az összefogás révén. Képünkön Bokor Lili 5. osztályos diák, illetve Kovács Angéla kuratóriumi elnök és Szitáné Mózer Veronika pedagógus, az alapítvány kuratóriumának tagja
Fotó: Péter B. Árpád

Az Alsópáhoki Óvoda és Iskola Gyermekeiért Alapítvány minden esztendőben támogatja a gyermeknap megszervezését, a ballagások, évzárók jutalmazásait s a karácsonyi ajándékozást. Emellett például hozzájárultak az óvodai és az iskolai játszótér fejlesztéséhez, felújításához, bővítéséhez, legutóbb pedig Bóka Tibor plébános segítségével úgynevezett péterfillér-gyűjtést szerveztek, hogy az iskolának okostáblát vásároljanak. Ez sokakat megmozgatott, s végül mintegy 1,5 millió forint jött össze, amelyből két modern eszközt vásároltak, eleveníti fel Kovács Angéla. S hagyomány az is, hogy minden évben hozzájárulnak a negyedik osztályosok erdei iskolában tett látogatásához.

Az alapítvány nemrégiben, a Henkel cég pályázatán 1,5 millió forint értékű tisztítószert kapott, amit – igazságosan, egyenlő mértékben – szétosztottak az óvodás és iskolás gyermekek családjai között.

Az elnök kiemeli, az elmúlt 25 esztendőben mindig aktív, lelkes, önzetlenül dolgozó tagokból állt a kuratórium, s eredményes működésük egyik titka az ő elkötelezettségük, továbbá az, hogy sokakat sikerül megszólítaniuk kezdeményezéseikkel, céljaikkal.

– Kiváló a kapcsolatunk az intézményekkel s az egyházzal is: kölcsönösen segítjük egymást. Támogatásainkkal pedig a jövőben is próbáljuk az óvoda és az iskola által megfogalmazott célokat valóra váltani – összegez Kovács Angéla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában