Központja lesz a település közösségi életének

2024.03.24. 17:00

Átalakítják az önkormányzat épületének nem használt tereit Zalabéren

Zalabéren közösségi teret alakítanak ki az önkormányzat épületében abból a nyolc millió forintos támogatásból, amelyet a Zala Termálvölgye Egyesület Leader pályázati kiírásán nyert a település helyhatósága.

Antal Lívia

Milyen lesz az új közösségi tér? Répásiné dr. Szilágyi Anna jegyző és Kozma Ferenc polgármester a tervekkel

Forrás: Zalabér önkormányzata

A projekt az önkormányzat épületében a házasságkötő terem és a mögötte lévő kiszolgáló helyiségek közösségi célú átalakítását teszi lehetővé. A 80 négyzetméter alapterületű épületrész nem csak helyszíne, de társadalmi és közösségi központja is lesz Zalabérnek, húzta alá Kozma Ferenc polgármester.

– Az új közösségi tér az önkormányzat működésétől függetlenül önállóan is funkcionáló egység lesz kiszolgáló helyiségekkel, teakonyhával, nagyteremmel, mellékhelyiségekkel és egy kisebb raktárral. A beruházás során energetikai felújítása is megtörténik az épületrésznek. A Zala Termálvölgye Egyesület Leader pályázatán elnyert 8 millió forintból olyan közösségi térhez jutunk, ahol egész évben tudunk biztosítani programokat a civil szervezetek és a családok számára. A projekt magasabb minőségű rendezvényszervezési gyakorlatot tesz lehetővé, s a közösségi összetartozás megerősítésével egyfajta szemléletváltást is elindít a település életében. A munkálatokat megkezdjük, biztos, hogy az átadó ünnepség lesz az első rendezvény az új közösségi térben, mondta el Kozma Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában