Tabuk nélkül a gyereknevelésről

2024.03.05. 15:30

A kisgyermekes szülőket szólították meg Tornyiszentmiklóson

Vasárnap Tornyiszentmiklóson családi délelőttöt tartottak a művelődési házban. A civil kezdeményezés keretében szervezett eseményre kisgyermekes és leendő szülőket vártak, s szép számban érkeztek is résztvevők.

Korosa Titanilla

Kalotai Kármen (b) és Horváth-Csizmadia Szonja a kisgyermekes szülőknek ajánlotta a programot, de a kicsiknek is jutott móka

Fotó: Korosa Titanilla

A szervezők részéről Horváth-Csizmadia Szonja elmondta, hogy Kalotai Kármen wellnesstanácsadó, dúla közreműködésével álmodták meg az Ölelj át! nevet viselő eseményt, melybe több szakember is bekapcsolódott.

A programon szülők, leendő szülők, érdeklődők tehették fel kérdéseiket a gyermeknevelést érintő sokrétű témákban, melyekre hiteles válaszokat kaptak.

- Több célunk is volt a programmal, de a legfontosabb az, hogy aki a településen, a környéken gyermeket vállal, annak legyen kihez fordulnia a problémáival, kérdéseivel, ismerje, ez adja az erejét, de úgy érezzük, hogy ez manapság kicsit visszaszorult.

Hozzátette, hogy nem előadásszerű eseményt szerveztek, hanem olyan programot, ahol az oda érkezők kötetlenül tudnak beszélgetni, segíteni, egymást támogatni. Mindezt tabuk nélkül, ahol nincs rossz kérdés, ahol bátran elmondhatják, ha segítségre van szükségük és ahol akár megoldási lehetőségeket is tudnak nekik mutatni.

A programon jelen volt védőnő, dúla, tanító, gyógypedagógus, kisgyermekgondozó, velük a résztvevők a kisgyermekek gondozásával, nevelésével kapcsolatos kérdésekről beszélhettek. A felnőttek mellett a gyerekeknek is készültek zenés foglalkozással, de volt még arcfestés, csillámtetoválás, játéksarok és légvár is.

A tervek szerint a programmal szeretnének megjelenni minél több helyen Zala vármegye településein, együttműködve az önkormányzatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában