Hagyományok életben tartása

2024.02.29. 11:00

Tollfosztót szervezett az újonnan alakult egyesület Zalaháshágyon

A falusi életmódhoz kötődő régi hagyományok életben tartása érdekében tollfosztó foglalkozást tartottak szerda délután Zalaháshágyon. A közösségi program egy újonnan alakult civil szervezet, az Aranyhárs Egyesület első rendezvénye volt.

Gyuricza Ferenc

A szerdai tollfosztás résztvevői

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tollfosztón több mint tucatnyian vettek részt, elsősorban azok a helyi lakosok, akik számára már nem volt újdonság ez a munka, hiszen egy évvel ezelőtt is megrendezték azt. Horváth Gyuláné, a program egyik szervezője elmondta: szeretnének belőle hagyományt teremteni, ezért évente meg fogják hirdetni a programot, aminek a megrendezéséhez – akárcsak az egyesület működéséhez – az önkormányzat is támogatást nyújt.  

- A libatollat Gombos Kálmánnétól kaptuk, ő gyűjtötte össze – folytatta Horváth Gyuláné. – A fosztás remek alkalom arra, hogy jól érezzük magunkat, beszélgessünk egy kicsit az élet fontos dolgairól, a faluról, s közben hasznosan töltsük az időt. A lefosztott tollat visszaadjuk a tulajdonosának, aki azt ágyneműk készítéséhez használja majd fel a pihéket.  

- Az Aranyhárs Egyesület az elmúlt év végén jött létre mintegy húsz alapító taggal – tette hozzá Vörös Bernadett, a civil szervezet elnökségi tagja. – Szeretnénk a településünk fejlődése mellett a közösségi élet megerősítése érdekében is dolgozni, ezért a programok szervezéséből is kivesszük részünket. Már a következő rendezvényünkről is döntöttünk, húsvét előtt tojásfestő délutánra hívjuk a faluban élő gyermekeket, felnőtteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában