Nyílt nap a zalaegerszegi Montessori óvodában és iskolában

2024.02.18. 15:00

Szeretettel várják leendő óvodásaikat és iskolásaikat

Nyílt napot tartanak február 23-án a Zalaegerszegi Montessori Általános Iskola és Művészeti Iskolában, amelyre szeretettel várják azokat a szülőket, akik kis létszámú, családias hangulatú intézményt keresnek gyermekük számára.

Antal Lívia

A nyílt napra érkezők a Montessori-farmot is megtekinthetik

Fotó: Montessori-iskola

A nyílt nap keretében a tanórák, foglalkozások mellett a Montesorri-farmot is megtekinthetik a szülők gyermekeikkel. A Montessori-farm nem egy állatsimogató, hanem egy kifejezetten pedagógiai célra, gyerekeknek létrehozott hely, kis kertészettel, udvari foglalkoztató-teremmel, állatokkal. A gyerekek maguk etetik, gondozzák a farm állatait; sőt, egy kis segítséggel megtermelik a tartásukhoz szükséges kukoricát, lucernát is. Felelősségteljesen gondoskodnak, tanulmányozzák, lerajzolják, megfigyelik, tapasztalatokat gyűjtenek mindeközben. Együtt élnek a természettel. Ez a Montessori pedagógiánk egyik alappillére - fejtette ki Csóborné Nagy Beáta főigazgató az intézmény közösségi oldalán.

A gyerekek Montessori szellemiségű eszközökkel tanulnak, ezen felül zenetanulásra és emelt szintű nyelvoktatásra is van lehetőségük. Az óvodába 2,5 éves kortól várják a gyermekeket. Az alternatív pedagógiájú általános iskola az állami iskolák bizonyítványával egyenértékű bizonyítványt ad. Az állami alaptantervet (NAT) követik, de kiegészítik, ötvözik a Mária Montessori által kidolgozott pedagógiai alapelvekkel és módszerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában