Farsang

2024.02.11. 10:30

Programok húshagyó keddre

Február 13-án húshagyó kedden Lentiben rendeznek farsangi programot a városi művelődési központban. Itt a farsang áll a bál címmel 17 órakor kezdődik a Napsugár Együttes interaktív műsora, 18 órakor pedig elégetik a kiszebábot.

Korosa Titanilla

Bedő Róbert eskette meg tavaly Varga János babáit Csesztregen

Fotó: Korosa Titanilla

Csesztregen húshagyó kedden Maskura napot rendeznek. Meghirdették a leszebb maskura versenyét, a szervezők kérik, hogy öltözzenek be, illetve fogadjanak maszkázókat minél többen Csesztreg egyik legérdekesebb és legrégebbi hagyományos ünnepén. A délután folyamán 14.30 órakor hagyományosan Varga János babáinak esketésére kerül sor a főtéren. A máglyagyújtás idén 22.30-kor Nagy Sándor portája előtt lesz. 

Zalabaksán kedden a gyerekeket és a felnőtteket a hagyományos jelmezversenyre és a további farsangi programokra várják. A művelődési házban 16.30 órakor kezdődik Jurina Bea és Kovács Kata interaktív gyerekműsora, a jelmezverseny eredményhirdetése 17.15-kor lesz, majd ezt követően télűző kiszebáb égetéssel zárul az esemény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában