Mura-menti malacságok

2024.02.06. 09:00

Murakeresztúri böllérfesztivál tizedszer

Az önkormányzat február 10-én (szombat) 7.30-tól tizedik alkalommal rendezi meg a művelődési ház melletti sátorban az ingyenesen látogatható Mura-menti malacságok néven híressé vált böllérfesztiválját.

Benedek Bálint

A böllérfesztivál helyszínén, az épülő sátornál az ötletgazdák, balról: Zavarkó József, Tislerics Antal és Polgár Róbert

Fotó: Szakony Attila

Az eseményről hétfőn a hivatalban tartottak sajtótájékoztatót az ötletgazdák: Polgár Róbert polgármester, Zavarkó József alpolgármester és Tislerics Antal önkormányzati képviselő.

– Még 2014-ben a murakeresztúri Római Katolikus Egyházközség szervezésével indult útjára a rendezvény – mondta Polgár Róbert. – Az előzménye még korábbra tehető: az akkori munkatársam, Zavarkó József felvetette, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ónod település böllérversenyhez hasonló eseményt fog tartani. Aztán Tislerics Antal képviselőtársunk jelenlétében ismét felvetődött az ötlet, aki a kezdeményezés mellé állt. A közösség ereje indította útjára a böllérfesztivált, mely az eltelt évek alatt sikeres lett. Nemcsak helyben népszerű, hanem messze földről érkeznek látogatók. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai védnöksége alatt áll az esemény, ami ugyancsak elismerés. 

A település vezetője hozzátette: a hagyományápoláson túl a böllérfesztivál elismertsége a színes programoknak is köszönhető, mellyel a családok minden generációját elérik.

– A jó hangulatról neves fellépők gondoskodnak: a Dupla Kávé, A jó Lacibetyár, Csepregi Éva és Végvári Ádám, továbbá Lotfi Begi várja a rajongókat – folytatta. – Nem maradhat el a 10 órakor kezdődő látvány disznóvágás, a hat főzőcsapat jóvoltából pedig lehetőség nyílik a disznótoros ételek kóstolására is. A társadalmi felelősségvállalás erősítésének jegyében továbbá a Magyar Vöröskereszt közreműködésével ismét megtartjuk a véradást, melyre minden segíteni szándékozót várunk. A gyerekeknek foglalkoztató játszóház nyílik és külön nekik szóló koncertekkel is várják őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában