Összefogással újul meg az épület

2024.02.29. 08:30

Mintegy 3,5 millió forintot gyűjtött az alapítvány egy rászoruló öreglaki családnak

Ezúttal egy somogyi rászoruló családnak – anyának és gyermekének – segít a gyenesdiási székhelyű Egész évben adni jó Alapítvány. A gyűjtés eredményeként megújul a már szinte lakhatatlan s nem biztonságos öreglaki vályogház.

Péter B. Árpád

Pusztai Melinda Alexandra, a civil szervezet – ma már nemcsak Zalában, hanem az egész országban segítő – kuratóriumi elnöke felelevenítette, amikor január elején hírét vette a bajban lévő családnak, egy kaposvári vállalkozóval, Horváth Évával együtt felkerekedett, s vittek tartós élelmiszert, meleg ruhákat a családnak. A helyszínen aztán kiderült: sokkal nagyobb a baj.

– A tető beszakadt, a lehulló csapadék és a szél pedig egyre nagyobb károkat okozott az egész épületben, amelyben nem volt fürdőszoba, sem mosdó, s a család már híján volt a tüzelőnek is, ezért fűtés nélkül léteztek a tél kellős közepén. Két nap múlva vittünk fát, aztán hazatérve saját csoportomnak megírtam a látottakat, segítséget kérve. Egy hét alatt 2,5 millió forint gyűlt össze. Ennek eredményeként január 16-án a mesterek nekiláttak a tető javításának, amivel a hónap végére végeztek is – mesélte Pusztai Melinda Alexandra.

Közben Horváth Éva is gyűjtést indított testvérlapunk, a sonline.hu segítségével, a somogyi adományozók pedig további egymillió forintot ajánlottak fel. A felújítás így folytatódott az öreglaki házban, azóta a kivitelezők szigeteléssel látták el az előtetős konyhát, ezekben a napokban pedig az épület villamos rendszerét teszik rendbe a mesterek. Következő lépésként a vizet vezetik majd be, megújítva a fürdőszobát.

Mindezt nem fedezné az összegyűlt összesen 3,5 millió forint, ezért az Egész évben adni jó Alapítvány anyagilag is támogatja a rekonstrukciót, Pusztai Melinda Alexandra pedig mindezen felül bútorokkal, használati tárgyakkal segíti a családot.

– Hatalmas köszönet jár a csoportom tagjainak és a somogyi támogatóknak, hiszen nélkülük nem tudnánk segíteni – szögezte le a kuratóriumi elnök, aki elárulta azt is: március 9-én a hévízi piacon gyűjt az Egész évben adni jó Alapítvány, s az ott befolyó összeget is a húsvéti adományokra használják fel. Az ünnepek előtt ugyanis évek óta több mint száz rászoruló családnak s intézményeknek juttat tartós élelmiszert a civil szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában