Az iskolákat kerülték meg

2024.02.16. 12:27

Katonák és diákok futottak a békéért Nagykanizsán

A Nemzetközi Katonai Sporttanács a „CISM – International Day of Military Sports” eseménnyel ünnepli minden évben az 1948. február 18-ai megalakulásának évfordulóját.

Benedek Bálint

A bemelegítés pillanatai a Zsigmondy-technikum udvarán

Fotó: Szakony Attila

Ebből az alkalomból a Zsigmondy-technikum udvarától indulva futott két kört pénteken a környező iskolák körül a nagykanizsai intézmény közel 70 kadétja és rendészet ágazatban tanuló diákja. Hozzájuk csatlakozott még a Magyar Honvédség Bauer Gyula 5.  Területvédelmi Ezred 48. Területvédelmi Zászlóalj 50 fős csapata. A tagországok katonái világszerte több százezren ezen a napon futással emlékeznek. Az esemény fő célja, a sport jelentőségének kihangsúlyozása a katonai hivatás erősítése, jelmondatuk: „Béke és barátság a sporton keresztül!”

– Szívesen kapcsolódtunk a kezdeményezéshez, hiszen az intézményünk a Honvéd kadét program tagja – mondta Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója. – A diákok és a felnőttek az iskolákkal körülhatárolt tömböt futották körbe, vagyis Hunyadi, Király Pál, Sugár és Rozgonyi utcákon teljesítettek két kört. A kadétképzésben, amikor három évvel ezelőtt elindultunk, az volt a fő elgondolásunk, hogy a hazafias nevelésnek olyan formát adjunk, ahol a gyerekek önként jelentkezve részt vesznek ilyen és ehhez hasonló programokon. Ez bevált, hiszen első szóra jöttek és szívesen kiállnak a békéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában