A vármegye és az ország sportcsapatai is összefogtak

2024.02.08. 14:00

Jótékonysági licit indult, hogy Jázmin talpra állhasson

Jótékonysági licitet indítottak az SMA 1-es típusú betegséggel született hat hónapos bocföldei Jázmin javára, amelyre futball- és kosárlabdacsapatok, valamint sportolók ajánlottak fel dedikált labdákat. A jótékonysági akció mögött hahóti kezdeményezés áll, mivel édesapja onnan származott el. A szervezők április 20-án jótékonysági napot és bált is rendeznek Hahóton. Az április másodikával záruló jótékonysági licitből, illetve a bálból befolyt összeggel a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Jázmin kezelésének költségeihez szeretnének hozzájárulni.

Antal Lívia

Jázmin gyógytornán

Fotó: ZH

Szenczy Zsófia a szervezők részéről elmondta, hogy a ZTE futballcsapat dedikált meccslabdát, Dávid Kornél 127-szeres magyar válogatott kosárlabdázó dedikált kosárlabdát, a Zalakerámia ZTE KK dedikált kosárlabdát, az FTC az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjában használt meccslabdát ajánlotta fel licitre a férfi labdarúgócsapat tagjainak eredeti aláírásával. Hamarosan megérkezik Király Gábor 108-szoros magyar válogatott kapus dedikált kesztyűje, valamint a Székesfehérvár FC ugyancsak dedikált futball-labdája.

- Köszönetet szeretnék mondani Gáll Tamásnak, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női szakágáért felelős edzőnek, Németh Balázs és Sziva Péter magánszemélyeknek, akik nagy segítséget nyújtottak a felajánlott relikviák megszerzésében. És még ennél is több köszönet jár a csapatoknak és a sportolóknak, akik hallva a Jázminért szervezett jótékonysági licitről, egyből kezdeményezésünk mellé álltak – hangsúlyozta Szenczy Zsófia.

Február 10-én, szombaton a Savaria Arénában a Falco KC Szombathely és a Sopron KC mérkőzik meg egymással. Az M4 Sport+ által 19 órától élőben közvetített találkozón kívánja a két kosárlabdaklub vezetése átadni a dedikált meccslabdát Jázmin családjának.

A ZTE KK, az FTC, valamint Dávid Kornél licitre felajánlott dedikált labdái
Fotó: ZH

A Bocföldén élő, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kislány 29 napos korában, tavaly szeptember 12-én génterápiás kezelést kapott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem klinikáján. Ez a kezelés előreláthatólag életre szóló, de miután csak pár éve alkalmazott eljárás, bizonytalan, hogy tud majd járni. Ez kétséges amiatt is, mert Jázminon már megjelentek tünetek, mire megkapta a kezelést. Ezért nem lehetett működésbe hozni azokat idegsejteket, melyek már elhaltak. A szülők speciális fejlesztő kezelésekre hordják kislányukat, amelyek bel- és külföldön magánúton érhetőek el, sokba kerülnek, és előreláthatóan éveket igényelnek. A szülők hálásak minden segítségért. Legfőbb céljuk, hogy kislányuk minél teljesebb, önállóbb életet élhessen, amelyhez szerető családjuk erejét tudják hozzátenni.

További relikviák felajánlását előre is köszönik a hahóti szervezők. Licitálni április 2-ig lehet a Jótékonysági Licit Jázminért közösségi oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában